Muguruza lett Párizs királynője

Serena Williams most sem tudta megszerezni 22. Grand Slam-trófeáját, a 22 éves spanyol ezúttal legyőzte őt.

B.Molnár László
2016. 06. 04. 15:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei Roland Garroson a női egyesben az a furcsa eset állt fel, hogy az addig látott teljesítmények alapján nem a címvédő, világelső, 22. Grand Slam-trófeájára hajtó Serena Williams volt az esélyes, hanem a mezőnyön szinte tájfunként végigsöprő Garbine Muguruza. A spanyol két éve már megmutatta itt, Párizsban, miként kell Serena ellen teniszezni – 2014-ben 6:2, 6:2-re verte az amerikait –, és most is jobb formában volt vetélytársánál.

Muguruza végig dominált a mérkőzésen, igaz, az első szett vége felé Williams vezetett 5:4-re, ám a spanyol ettől kezdve szinte hibázni sem tudott, és zsinórban három játékot nyerve a 22 éves hispán szépség 7:5-re behúzta az első játszmát. Ekkor mindenki azt hitte, a szokásos menetrendet látja Serena meccsén, és ez elveszített első szett után jön a feltámadás. Nos, az amerikai mindent megpróbált, ám Muguruza szinte hibátlan teljesítményt nyújtva az amerikai adogatásánál (5:3) négy meccslabdát hagyott kihasználatlanul, majd a világ legtermészetesebb módján semmire kiszerválta a világelsőt, és egy bámulatos átemelés után tudatosulhatott benne és mindenkiben a helyszínen és a képernyők előtt: 2016 Roland Garros bajnoknőjét Garbine Muguruzának hívják, miután 7:5, 6:4 arányban megverte Serena Williamst.

– El sem hiszem, mit értem el Mi, spanyolok a salakon növünk fel, természetesen én is itt nevelkedtem, így nem csoda, ha a számunkra ez a torna a csúcs. Büszke vagyok, hogy a világ valaha volt egyik legjobbját legyőzve lettem bajnok. Az volt a döntő, hogy végig türelmesen játszottam, és a végén remekül ment a szerva is. Ezért dolgoztam éveken keresztül, most végre teljesült az álmom – jelentette ki a döntő után Garbine Muguruza.

A spanyol a sikerével nemcsak az amerikai címvédését akadályozta meg, hanem azt is, hogy a GS-trófeák tekintetében utolérje az örökranglista élén a 22-szeres bajnok Steffi Grafot. Úgy tűnik, Serenát nagyon megtörte a tavalyi US Open elődöntőjében a Roberta Vincitől elszenvedett vereség, hiszen azóta képtelen győzni a négy nagy torna valamelyikén.

– Garbine remekül játszott, nem tehetek mást, mint gratulálok neki. Ezúttal nem sikerült nyernem, de ígérem, jövőre visszajövök, és megint harcba szállok a győzelemért – fogalmazott a könnyeivel küszködő Serena Williams.

Mindeközben a lelátó népe már az új királynőt ünnepelte

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.