Serena Williams 11 év után tudta legyőzni Sarapovát

Az amerikai teniszsztár 28,9 millió dollárral gazdagodott az elmúlt tizenkét hónapban.

MTI
2016. 06. 07. 8:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Forbes című gazdasági magazin szerint a huszonegyszeres Grand Slam-bajnok amerikai teniszsztár 28,9 millió dollárral gazdagodott az elmúlt tizenkét hónapban, míg az orosz játékos „csak” 21,9 millióra tett szert a pénzdíjakból és a szponzoroktól. Az ötszörös GS-győztes Sarapova bevételei főként amiatt estek vissza, hogy versenyengedélyét márciusban felfüggesztették, mivel kiderült, hogy a januári Australian Openen elvégzett doppingvizsgálata pozitív eredményt hozott. A meldoniumhasználaton ért sportoló mögül ezután több szponzora is kihátrált.

A lista harmadik helyén az amerikai harcművész Ronda Rousey áll 14 millió dollárral, őt a NASCAR-autóversenyző Danica Patrick követi 13,9 millióval.

A tízes rangsor többi helyén ismét teniszezők állnak: a tavaly WTA-világbajnok lengyel Agnieszka Radwanska 10,2, a dán Caroline Wozniacki 8, a friss Roland-Garros-győztes spanyol Garbine Muguruza 7,6, a szerb Ana Ivanovic 7,4, a fehérorosz Viktorija Azarenka 6,6, a kanadai Eugenie Bouchard 6,2 milliót keresett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.