Szolnoki sikerrel indult a döntő

A csapat 86–80-ra legyőzte a Fehérvár együttesét.

MTI
2016. 06. 01. 18:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előjelek a tavalyinál szorosabb döntőt ígérnek, már csak azért is, mert akkor a Szolnok az egész rájátszáson veretlenül végigmenetelve, a fináléban a Kecskemétet 3-0-ra legyőzve szerezte meg hatodik bajnoki címét.

Idén a Magyar Kupa februári fináléjában azonban az Olaj címvédőként kikapott a Körmendtől – amiért a 3-2-re nyert bajnoki elődöntőben vágott vissza –, és az is rossz ómen lehet nekik, hogy 2013-ban éppen a Fehérvárral szemben maradtak alul a döntőben 3-2-re. Akkor az Alba a negyedik trófeáját szerezte meg az NB I-ben, a Szolnok pedig 2011 óta csak abban az évben nem lett bajnok.

A mostani döntő első mérkőzésének első félideje gyors és kemény ütközetet hozott, a sorozatban hatodik fináléját vívó Tisza-parti együttes Vojvoda és Milosevic vezérletével vezetett. Előbbi 15, utóbbi 12 pontig jutott a nagyszünetig.

A harmadik felvonásban villámrajtot vett a Szolnok, pillanatok alatt tíz pontra tornázta fel a különbséget.
Az utolsó negyedben megkezdte a felzárkózást a vendégcsapat, sőt utolérte riválisát. A hajrában fej fej mellett haladtak a csapatok, végül az utolsó percekben a hazaiak koncentráltak jobban és megszerezték a győzelmet.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó döntő szombaton Székesfehérváron folytatódik.

Eredmény:
döntő, 1. mérkőzés: Szolnoki Olaj – TLI Alba Fehérvár 86-80 (22-16, 22-21, 20-23, 22-20)
legjobb dobók: Vojvoda 23, Milosevic 19, Keller 17, illetve Lóránt 20, Myles, Simon 14-14




Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.