Szörnyű balesetben halt meg a spanyol motoros

A spanyol Luis Salom Moto2-es pilóta mindössze 24 éves volt.

Lipiczky Ágnes
2016. 06. 03. 16:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonnégy esztendős korában edzés közben életét veszítette Luis Salom, a spanyol SAG Team motorversenyzője, aki a Katalán Nagydíj Moto2-es tréningjének utolsó részében, 150 km/órás sebességnél, a 12-es kanyarban bukott hatalmasat. A helyszínen két orvos és két mentőautó stábja is megkezdte a versenyző ellátását, aki olyan súlyos állapotban volt, hogy elszállították a közeli Hospital General de Catalunyába, ahol azonnal megműtötték, de 16.55-kor sajnos belehalt sérüléseibe.

A baleset közelében voltak a Rossi Fan Club tagjai, akik közül Valentino Rossi egyik barátja látta a balesetet.

„Salom egyenesen a védőfalnak csapódott, ráadásul a motorja is eltalálta őt. Ez nagyon különös, valószínűleg már a motoron elveszítette az eszméletét, mást nem tudok elképzelni” – mondta a balesetről Valentino Rossi.

„Ez egy nagyon szomorú és felkavaró hír. Sajnálom, hogy így történt, hiszen Luis egyike volt a legjobbaknak. Szerencsés vagyok, hogy ismerhettem és láthattam őt motorozni” – mondta Gyutai Adrián, a Korda Racing versenyzője, aki tavaly, négy év után Misanóban a 26. helyen végzett a Moto3-as vb-futamon.

Salom 2009-ben mutatkozott be a gyorsasági motoros világbajnokságon a 125 köbcentisek között. 2011-ben szerezte az első dobogót Assenben, majd 2012-ben Indianapolisban nyerte első futamát. 2013-ban az utolsó versenyig harcban állt a Moto3-as világbajnoki címért, de végül a harmadik helyen zárt. 2014-től szerepelt a Moto2-esek között, ebben a kategóriában több dobogós helye is volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.