Szilágyi Áron épphogy hazajött az Eb-ről, már menne a vb-re

Kétszeres olimpiai bajnokunk csapatban alaposan visszavágott a németnek a súlyos egyéni vereségért.

Arday Attila
2017. 06. 19. 8:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tudjuk, mit evett a német Max Hartung a múlt heti vívó-Európa-bajnokság egyéni férfi kardversenye előtt, de a legjobb 16 között három magyart is csúnyán elintézett. Előbb Szatmári Andrást 15:4-re, majd Decsi Tamást 15:4-re, végül a döntőben kétszeres olimpiai bajnokunkat, Szilágyi Áront 15:7-re. 

Még jó, hogy a tbiliszi Eb utolsó napján, a csapatversenyben alaposan sikerült visszavágni a németeknek, és a bronzéremért hasonlóan demoralizáló módon 45:28-ra legyőzni őket. Versenyzőink már itthon vannak, és hamarosan az egy hónap múlva kezdődő lipcsei világbajnokságra, az év fő versenyére készülnek.  

Szilágyi Áron Ferihegyen beszélt a köztévének, először is az egyéni döntőről: „Nem voltam különösebben emiatt csalódott. Azt éreztem, hogy ez az asszó nem mutatta azt a képet, hogy közöttünk milyen vívói különbség vagy azonosság van.” 

Hartung már-már ősi ellenfélnek számít, eddig legfontosabb asszójukon, a londoni olimpia negyeddöntőjében Szilágyi Áron két tussal tudta megverni őt. Most Tbilisziben a csapatversenyen megint nagy lett a különbség köztük, de nem a német javára: 

„Annak örültem, hogy két nappal az egyéni verseny után már csapatversenyben én tudtam megverni őt 5:1-re a bronzmérkőzés első asszójában.

Ez egy pozitív jel a világbajnokságra. Az ezüstéremnek, bronzéremnek tudok örülni, úgyhogy elégedetten jöttem haza az Eb-ről, de egy pici hiányérzettel, ami azért jó a következő időszakra.” 

A Vasas versenyzője a harmadik és a második hely után egy első helyezést is begyűjtött, erről így beszélt Facebook-oldalán: „Hatalmas örömmel és büszkén osztom meg veletek a tegnap frissült Világranglistát, ahol

sikerült átvennem a vezető pozíciót.

Úgy érzem, rengeteget dolgoztunk ezért az engem segítő csapattal az elmúlt egy évben, és kérlek, engedjétek meg, hogy egy pillanatra megállva köszönetet mondjak. Köszönet az edzőimnek, a stáb összes tagjának, csapattársaimnak, menedzsereimnek, klubomnak, a Vasasnak, támogatóimnak, a Magyar Vívó Szövetségnek, kedvesemnek, családomnak, barátaimnak és persze nektek, Szurkolóknak is. Hihetetlenül jó érzés, hogy ennyien mellettem álltatok ebben az időszakban. Önbizalommal és energiával tele vágok neki a világbajnoki felkészülésnek. Már alig várom, hogy bő egy hónap múlva pástra léphessek Lipcsében.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.