Minszkben nyertek a magyar női kézisek

Hét góllal győzött a válogatott.

MTI
2017. 10. 01. 15:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarok szerdán Koszovó 37-12-es legyőzésével kezdték a sorozatot.

Női Eb-selejtező, 2. forduló, 7. csoport:

Fehéroroszország–Magyarország 18-25 (8-12)

----------------------------------------

A magyar gólszerzők: Görbicz 6, Klivinyi, Szöllősi-Zsácsik 4-4, Bódi 3, Kisfaludy, Kovács A., Schatzl 2-2, Kovacsics, Mayer 1-1.

Kim Rasmussen együttese nem kezdte jól a találkozót, sokat hibázott, ezért a szövetségi kapitány a tizedik percben, 4-2-es hátránynál időt kért. A hazaiak sem játszottak jól, ezért nem volt magas a színvonal, a két kapus viszont remekül védett.

A magyarok az első félidő második felében Görbicz Anita irányításával öt gólt szereztek, és egyet sem kaptak, így a szünetre megnyugtatóvá vált az előny (8-12).

A fehéroroszok a második felvonásban is pontatlanul kézilabdáztak, így a vendégek előnye folyamatosan nőtt (11-18), mert bár a kidolgozott, tervszerű akciók hiányoztak támadásban, Bíró Blanka továbbra is kiválóan védett. A hajrában nem változott a játék képe, a magyar válogatott végül magabiztosan győzött.

A hazai csapat és egyben a mezőny legeredményesebb játékosa a Békéscsaba korábbi jobbszélsője, Natalja Vaszilevszkaja volt tíz góllal.

A magyar együttes márciusban a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Hollandia ellen folytatja szereplését a kvalifikációs sorozatban.

A csoportok első két helyezettje, valamint a hét legjobb harmadik jut ki az olimpiai kvalifikációs kontinenstornára, amelynek jövő decemberben Franciaország ad otthont.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.