Újra Hosszú Katinkáért üvölthet a Duna Aréna

2018-ban Budapest lehet a világkupa-sorozat egyik állomása. Gyárfáson sok minden múlik.

Gabay Balázs
2017. 10. 03. 11:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2018-ban Budapest lehet a házigazdája a világkupa-sorozat egyik állomásának, ugyanis a magyar szövetség megpályázta a viadal megrendezését. A MÚSZ keddi közleményében az áll, a Duna Aréna lehet a kétnapos verseny helyszíne, melyet a vizes vb-re épített Magyarország. A 15 ezer néző befogadására bővített úszópalotát hatezresre bontják vissza.

„A célunk egyértelmű: legalább két nap erejéig minden évben felidézni az idei, júliusi világbajnokság fantasztikus hangulatát, mert ez tényleg joggal ragadt meg az egész világ emlékezetében – közölte a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor. – Sajnos, vébét nem rendezhetünk minden évben, az Eb-re pedig 2020-ig, míg a rövidpályás világbajnokságra 2024-ig kell várni, viszont vannak csodálatos úszóink, van egy csodálatos uszodánk, és van sok ezer, az úszást imádó szurkoló, azaz úgy gondolom, meg kell találni a módját, hogy kiszolgáljuk őket. Márpedig egy világkupa, ami Hosszú Katinka egyik kedvenc versenye, és több kiválóságunk is rendszeresen megfordult az egyes állomásokon, szerintünk remek lehetőség arra, hogy Budapest és a Duna Aréna ott maradjon a világ úszósportjának térképén, és hogy újra és újra feledhetetlen élményeket kapjanak a sportág hazai rajongói is.”

A szövetség vállalását némiképp árnyalja, hogy legsikeresebb úszónk, Hosszú Katinka felemelte hangját a nemzetközi szövetség (FINA) változtatása ellen, mely szerint egy versenyző csak négy számban indulhat el a sorozatban. Hosszú egyelőre csak kritizált, nem hagyta ott a világkupát.

Budapestnek egyfelől azért van jó esélye a rendezésre, mert az évtizedeken keresztül úszóelnökként dolgozó Gyárfás Tamásnak komoly tisztségei és érdekérvényesítő képessége van a FINA-ban. Másrészt ha valóban a Duna Aréna lenne a versenyhelyszín, alig kellene költeni a helyszínre. Nem utolsósorban a vk menetrendje olykor változik, a kilencállomásos sorozatból Európában Berlin, Eindhoven, illetve Chartres hol vállal rendezést, hol nem. Idén utóbbi lemondott a lehetőségről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.