Botka és Somalia nélkül érkezett a Fradi Leverkusenbe

Megtartotta Leverkusenben a Ferencváros a csütörtöki Európa-liga csoportmérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. Peter Stöger vezetőedző elárulta, hogy sérülés miatt sem Botka Endre, sem Somalia nem tartott a csapattal Németországba, de a pontszerzés a Fradi célja.

2021. 09. 15. 18:35
Leverkusen 20210915 Labdarœg‡s EL mŽrk?zŽs FTC edzŽs Foto Nemzeti Sport çrvai K‡roly Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Megtartotta Leverkusenben a Ferencváros a csütörtöki Európa-liga csoportmérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. Peter Stöger vezetőedző elárulta, hogy sérülés miatt sem Botka Endre, sem Somalia nem tartott a csapattal Németországba, de a pontszerzés a Fradi célja.

– Nem csináltam semmit másképp. Jó napot kell kifognunk, és a pontszerzés a célunk. A Young Boys ellen is megmutattuk, hogy tudunk két jó meccset játszani egymás után – jelentette ki határozottan Peter Stöger kérdésünkre, hogy változik-e a csapat felfogása amiatt, hogy az irányításával az FTC most először játszik papíron ennyivel erősebb ellenféllel. A Leverkusen keretértéke a tízszerese a Fradiénak.

A Ferencváros osztrák edzője nem számít arra, hogy a Leverkusen félvállról veszi majd az El-szereplést: – A Leverkusennek megvannak a kvalitásai ahhoz, hogy a BL-ben szerepeljen, de most itt vannak, és biztos vagyok benne, hogy komolyan veszik ezt a sorozatot is. Új edzőjük van, aki sikereket szeretne elérni.

Stöger korábban a Köln és a Dortmund edzője volt a Bundesligában, mindkét város Leverkusen közelében van, így nosztalgikus érzésekkel tért vissza a régióba: – Tipikus kölni időjárás van, ezen nem lepődtem meg – utalt az esős napokra. – Jó visszatérni ide, de kevés időm volt arra, hogy ismerősökkel találkozzam, és sok minden megváltozott azóta, hogy itt voltam.

A Nemzeti Sport információja szerint és Somalia nem utazott el Németországba, ezt Stöger megerősítette: – Nincsenek itt, és nem is fognak játszani. Somalia izomsérülést szenvedett a hétvégén, Botka pedig a legutóbbi edzésen sérült meg.

A sajtótájékoztató másik résztvevője Vécsei Bálint volt, akinek a legjobb esélye van arra, hogy a sérült Sigér Dávid és Botka hiányában a kapus mellett magyarként lépjen pályára a Leverkusen ellen.

– Tudjuk, hogy gyors játékosaik vannak, Moussa Diabyt és Jeremie Frimpongot is ki lehet emelni ebből a szempontból. Sok gólt tudnak szerezni, de abból fakadóan, hogy ennyire támadóan játszanak, kapnak is – elemezte a Leverkusen játékát Vécsei. – Ha adódnak kontráink, azokat a lehetőségeket ki kell használnunk. Zárt védekezésből indulva kezdjük a mérkőzést.

Vécsei korábban a svájci Lugano színeiben már játszott az Európa-liga csoportkörében, tavaly a BL-ben viszont nem kapott szerepet a Fradiban, így nagy pillanat előtt állhat. – A Luganóval is nagy élmény volt az El-ben játszani, de magyar klub játékosaként ez még nagyobb dolog – válaszolta felvetésünkre. – Megvan már a nemzetközi tapasztalatom, a klubnak úgyszintén, hiszen zsinórban a harmadik éve csoportkörös a nemzetközi kupákban. Ezt a tapasztalatot használnunk kell.

Edzőjéhez hasonlóan Vécsei is optimista: – Azért jöttünk, hogy pontot, pontokat szerezzünk. Úgy érzem, hogy a Betis és a Leverkusen  nagyobb játékerőt képviselnek a csoportban, mint a Celtic, de ez egy kiegyensúlyozott négyes, szeretnénk meglepetéseket szerezni. Pontért jöttünk idegenbe is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.