időjárás 6°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Újabb Real Madrid-játékos költözhet Londonba

Magyar Nemzet
2021.09.22. 16:50 2021.09.22. 17:45
Újabb Real Madrid-játékos költözhet Londonba

Ha egy üzlet beindul… Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal szemet vetett a Real Madridban mostanában keveset foglalkoztatott Marco Asensióra. A spanyol szélső legkorábban a januári átigazolási időszakban válthat klubot.

Marco Asensio sérülékeny típus: a tehetséges szélső a karrierje során eddig összesen 340 napot volt sérült. A labdarúgó az előző idényben tért vissza egy súlyos keresztszalag-szakadás után. A Real Madrid nyáron kinevezett új edzője, Carlo Ancelotti viszont nem számol vele, és öt mérkőzésen mindössze 69 percnyi játékidőt kapott tőle a spanyol szélső.

Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

Antón Meana spanyol újságíró szerint pedig a kevés játékperc frusztrálja Asensiót, aki nem akar Isco és Marcelo sorsára jutni, ezért tárgyalásokat kezdeményezett Ancelottival a jövőjéről. Ezt a helyzetet használná ki az Arsenal. Az Ágyúsok már régóta szemeznek a 25 éves spanyol szélsővel, és most mentőövet dobnának neki a januári átigazolási időszakban. Az üzlet létrejöttét az is segítheti, hogy a Real Madrid a jövő nyáron szeretne megszerezni Kylian Mbappét és Erling Haalandot, ezért valószínű, hogy nem ragaszkodna Asensióhoz.