Vasárnap nem Ronald Koeman ül a Barcelona kispadján

Frenkie de Jong és a vezetőedző, Ronald Koeman is piros lapot kapott Cádizban, a Barcelona egymás után harmadik meccsén maradt nyeretlen. Vasárnap, a Levante ellen Koeman eltiltás miatt nem ülhet le a kispadra, de könnyen elképzelhető, hogy már vissza sem tér oda.

Magyar Nemzet
2021. 09. 24. 7:58
null
Ronald Koeman két fontos meccsről fog hiányozni Fotó: FRANCK FIFE / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem talált vissza a győztes útra a Barcelona: csütörtök este Cádizban hagyott két pontot a katalán együttes. A 0-0-s döntetlen során Frenkie de Jong, majd az utolsó másodpercekben a vezetőedző, Ronald Koeman is piros lapot kapott.

– Ebben az országban a semmiért is kiállítanak. Annyit mondanak indoklásként, hogy attitűd, attitűd… Mindössze azt mondtam a negyedik számú játékvezetőnek, hogy két labda van a pályán, és meg kellene állítani a játékot – dohogott Koeman, akinek azonban nem csak a játékvezetőkkel akad problémája Spanyolországban.

A holland szakembernek a klubvezetéssel és a játékosokkal sem felhőtlen a viszonya, és láthatóan nem is kezeli jól a nyomást, egyre jobban irritálják az újságírói kérdések. Joan Laporta, a klub elnöke még a mérkőzés előtt hangsúlyozta, hogy Koeman a csapat edzője, de azt sem felejtette el hozzátenni, hogy ha változtatásra lesz szükség, változtatni fognak.

A mostani helyzet és a klubon belüli hangulat aligha válik a Barcelona javára, amely a szeptemberi válogatottszünet óta nem nyert meccset: a Bajnokok Ligájában simán kikapott a Bayern Münchentől, a La Ligában pedig a Granada és a Cádiz ellen is csak egy pontot szerzett.

Piros lapja miatt Koeman vasárnap, a Levante elleni találkozón nem ülhet le a kispadra, és mivel lapértesülések szerint a klub már keresi az utódját, könnyen elképzelhető, hogy a Cádiz elleni volt a holland búcsúmeccse. Ami leginkább a kispadon tarthatja, az a klub nehéz anyagi helyzete: a szerződésbontással még 13 millió euró ütné Koeman markát.

La Liga, 6. forduló

Cádiz–Barcelona 0-0

Az élcsoport állása: 1. Real Madrid 16, 2. Atlético 14, 3. Real Sociedad 13, … 7. Barcelona 9.

(A borítóképen: Ronald Koeman. Fotó: AFP/Franck Fife)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.