Csak a Fradi javított – Erdély–Magyarország 8-1

Meglehetősen gyászosra sikeredett három magyar csapat, az FTC, a DVTK és a Debrecen erdélyi túrája a jégkorong-bajnokságban. Az erdélyi klubokkal vívott összesen kilenc meccsből csupán egyet sikerült megnyerni. A Gyergyói HK vezeti a tabellát, a Fradi követi, majd a Csíkszereda és a Brassó.

2021. 10. 17. 19:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erdélyi túra. Nemcsak a Kárpát-medence szépségeit, kincseit felkereső utazók, hanem a magyarországi jégkorongcsapatok körében is fogalom. Olyankor jellemzően négy nap alatt három mérkőzést kell megvívniuk, a fárasztó utazásról nem is beszélve. Amióta az erdélyi klubok is rész vehetnek a magyar bajnokságban, mindig embert próbáló feladat, pláne újabban, amióta az erdélyiek az itteniekkel nemhogy azonos szintet képviselnek, hanem már-már a fejükre nőnek. (Ennek ékes bizonyítékaként az előző idényben a Csíkszereda és a Brassó játszotta a bajnoki döntőt.)

Újabban úgy szervezik az erdélyi túrákat, hogy egyszerre három magyar csapat is útra kél, és roadshow-szerűen járják körbe az ottani hokis fellegvárakat. Csütörtöktől a Ferencváros, a DVTK és a Debrecen volt soron, s az első két napi fellépésekből súlyos felsülés kerekedett, mind a hat meccset az erdélyiek nyerték. Különösen a Ferencváros két veresége volt meglepő, hiszen a fradisták addigi nyolc mérkőzésükből hetet is megnyertek, s csak egyet veszítettek el, de azt is csupán hosszabbításban. Erdély–Magyarország 6-0 – ez volt tehát a csütörtöki, pénteki meccsek mérlege, aminek eredményeként két napon át így festett az Erste-liga tabellájának élcsoportja: 1. Gyergyó, 2. Csíkszereda, 3. Brassó.

Vasárnap annak reményében korcsolyázott ki az FTC, a DVTK és a Debrecen, hogy ha megfordítani nem is tudják az állást, legalább mentsék a menthetőt. Nos, ez csak a Fradinak sikerült, amely 4-0-ra győzött Brassóban. A Debrecen teljesen kipukkadt, a csütörtöki és pénteki szoros vereség után (3-2 a Gyergyótól, 4-2 a Brassótól) vasárnap 5-0-s kiütésbe szaladt bele Csíkszeredában. A Miskolc szoros meccset vívott Gyergyószentmiklóson, de végül 2-1-re alulmaradt a helyi gárdától.

Sikerének köszönhetően az FTC visszakapaszkodott a harmadik helyre, beékelődött az erdélyi csapatok közé – értelemszerűen továbbra is a Gyergyó az első –, de a tendencia ettől érvényes, az itteniek egyre jobban megszenvednek a határon túli együttesekkel szemben.

Jól megy a Fehérvár

Erre az évadra a MAC után a DVTK is visszatagozódott a szlovákból a magyar bajnokságba, a Fehérvár azonban továbbra is az osztrák ligában szerepel. Méghozzá ebben az idényben kimondottan jól. Vezette is a bajnokságot, a hét végén azért szorult az Olimpija Ljubljana mögé, mert 4-3-ra kikapott Bolzanóban.

A borítóképen: A gyergyói játékosoknak van mit ünnepelni

Forrás: Gyergyói HK

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.