„Gyalázatos a szállás és az étkezés is!” – zúgolódás a torna-vb-n

Japánban a házigazdák mosolyogtak és hajlongtak, de egyelőre nem történt változás.

Magyar Nemzet
2021. 10. 14. 18:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már az első edzésen is túl van Japánban, a világbajnokság helyszínén a Székely Zója, Bácskay Csenge, Szilágyi Nikolett alkotta női és a Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek, Bátori Szabolcs, Dobrovitz Ádám, Vecsernyés Dávid összeállítású férfi-tornászválogatott, ahol – a sportszakmai szempontokat leszámítva – távolról sem optimális körülmények várták a sportolókat. Erről a Magyar Tornaszövetség főtitkára, Altorjai Sándor számolt be, aki csapatvezetőként segíti a magyar delegációt:

– Itteni idő szerint szerda este fél tizenegy körül érkeztünk meg. Azonban már itt eltérés volt az eredeti programhoz képest, hiszen nem a Kitakjúsú reptérre vittek bennünket, hanem Fukuokába, onnan pedig egyórás buszút várt még ránk.

Az utazásban tapasztalt fennakadások után a szállással is adódtak problémák. A házigazdák négycsillagosnak hirdették meg a hotelt, azonban ez köszönőviszonyban sincs a valósággal:

– Gyalázatos a szállás, ahogyan az étkezés is. A reggeli egy sportoló étrendjéhez mérten nagyon szegényes. Egy kisebb tál szendvicset kapnak a tornászok, ami egyáltalán nem elegendő. Ráadásul azt is beadják a szobákba egy dobozban – mondta el Altorjai Sándor a Magyar Tornaszövetség (MATSZ) hírlevelében.

Az eddigi tapasztalatok alapján a nap többi étkezése is hagy kívánnivalót maga után:

– Kis adagnyi hideg ételt kapunk, legyen az csirke, fasírt vagy hal, ezeket is dobozokban vehetjük magunkhoz. Az egyedüli meleg étel a tészta és a porból készült leves.

A csapatvezető beszámolója szerint a logisztika sem a legjobb, hiszen a szálloda, versenyterem, étkezde háromszögben – merthogy ezek külön városrészben vannak – 40 perces távolságokat kell taxival megtenni. Ami már csak azért is aggályos, mert eredetileg buszos transzfereket ígértek a szervezők, helyette lett a taxis szállítási mód.

– A helyszínek nagyon messze vannak egymástól. A mai napi tapasztalatunk is elkeserítő: az ebédet követően csaknem egy órát kellett várnunk a taxira, mindezt az utcán. Majd a negyvenperces utat követően a szállásra visszaérve tíz perc után már indulni is kellett az edzésre.

A tréning egyébként jól sikerült mindenkinek, amely egy kötetlen foglalkozás volt, még gyakorlatok nélkül, átmozgató jelleggel a kétnapos utazást követően. Altorjai Sándor tájékoztatása szerint mindenki egészséges.

A biztonságra nagyon ügyelnek a japánok. Az ebédnél a négyes asztalokhoz maximum két ember ülhet le, őket is elválasztják plexivel, a maszkviselés pedig természetesen kötelező gyakorlatilag mindenhol, az utcán is. Emellett állandó jelleggel van tesztelés is, napi szinten többször köpetmintát kell adni és teljes „buborék” működik, tehát a szállodát nem hagyhatják el a delegáció tagjai, és állandó az applikáción keresztüli nyomkövetés is.

A fenti problémák nemcsak a magyar csapatnak okoznak nehézséget, hanem a vb-n részt vevő valamennyi nemzetnek.

– Megtartották az orientációs meetinget, és minden csapatvezető felszólalt a körülmények ellen. A házigazdák mosolyogtak és hajlongtak, de egyelőre nincs változás. Ami számomra érthetetlen, hogy Japán már többször is rendezett jó világversenyt, de ez a mostani kritikán aluli. Őszintén szólva ez az eddigi leggyengébb világbajnokság, ami a szervezést illeti – zárta mondandóját a csapatvezető.

A vb pénteken a női pódiumedzéssel kezdődik.

Borítókép: A Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) és a japánok a reklámra azért figyelnek Forrás: Twitter/FIG 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.