Pikáns nőügy vezeti fel az esti csúcsrangadót

Ma este rendezik a Juventus–Roma rangadót az olasz labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójában. A két csapat között jelenleg négy pont a különbség a tabellán a negyedik helyen álló fővárosiak javára. Mourinho csapata mintha megtorpant volna az utóbbi néhány fordulóban, a livornói playboy becenevű Juventus-edző, Massimiliano Allegri a mai rangadó mellett a magánéletével is témát szolgáltatott az olasz szaksajtónak.

Magyar Nemzet
2021. 10. 17. 6:55
Legutóbb 2018-ban találkozott Mourinho (balra) és Allegri Fotó: Europress/AFP/Oli SCARFF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

És egyszer csak feltűnt Ambra, aki sértettségében kipakolt az olasz sajtónak. Kiderült, hogy Allegri már nem őt szereti, hanem egy másik nő mellett találta meg a boldogságot. Nem Ambra volt az első, akit Allegri otthagyott. Több hölgy is tudna mesélni a livornói szakember „túlzott szeretetéhségéről”: a népszerű Max egy alkalommal az oltár előtt gondolta meg magát, és hagyta ott a menyasszonyt. No de visszakanyarodva Ambrához: a vonzó nő monológján csak az lepődött meg, aki nem hallott Allegri szokásairól. Ő már nem szerepel a mester „kezdőcsapatában”, Allegri nem is nagyon foglalkozott a témával, pedig többen is a nőügyről faggatták a Roma elleni meccs előtt. – Soha nem beszéltem a magánéletemről, és most sem szándékozom szakítani ezzel a szokásommal. Sokkal fontosabb a Roma elleni mérkőzés, örülök, hogy legalább 75 százalékban megtelhet a stadion szurkolókkal – terelte szakmai síkra a meccs előtti sajtótájékoztatót az Öreg Hölgy trénere.

Fotó: NurPhoto via AFP

Adrien Rabiot koronavírusos, ő biztosan nem játszik. Paulo Dybala még nem teljesen egészséges, csakúgy, mint Álvaro Morata, utóbbi játékára nagyobb az esély. Arthur Melo még nem teljesen egészséges. De Ligt biztosan játszik, és minden bizonnyal Leonardo Bonucci lesz majd a társa a védelem közepén. A mester még nem döntötte el, hogy a dél-amerikai vb-selejtezőkről visszatérő játékosok (Alex Sandro, Danilo, Rodrigo Bentancur) közül ki az, aki szerepelhet este az Allianz Arénában. Federico Chiesa helye viszont biztos a Juve kezdőcsapatában, minden bizonnyal Moise Keannel rohamozza majd a Roma kapuját. 

Fotó: Alberto Pizzoli

Allegrit természetesen Mourinhóról is kérdezték, a választ borítékolni lehetett. – Mourinho a Serie A-nak hozzáadott értéket jelent. Erősödött a Roma az ő eljövetelével, taktikusabban és támadóbb szellemben futballozik a csapata, mint korábban. Mourinho különleges személyiség, én tisztelem az eredményei miatt – dicsérte a Special One-t a Juve mestere. Kettejük mérlege Mou felé billen: nyolc mérkőzésükből a portugál négyszer nyert (az Inter, a Real Madrid és a Manchester United csapataival), két döntetlen született a meccseiken, és kétszer nyert Allegri aktuális csapata, a Cagliari, majd a Milan.

Ma Allegri javíthat a mérlegén: a szezont csapnivalóan kezdő Juve kezd kilábalni a hullámvölgyből, a legutóbbi három meccsét egyaránt megnyerte (a BL-ben még nem kapott gólt), és határozottan megindult az élboly felé. Ezzel szemben a Roma éppen fordított utat járt be: a szezon első öt tétmeccsén nyert, majd a következő öt találkozóból csak hármat tudott megnyerni. 

Fotó: Europress/AFP/Marco Bertorello

A Gazzetta dello Sport a két ifjú titán, az Eb-n az olaszok egyik legjobb mezőnyjátékosa, Federico Chiesa és a kontinenstornáról sérülés miatt lemaradó Nícolo Zaniolo külön-párbajára hívják fel a figyelmet. 

Fotó: Europress/AFP/Giuseppe Maffia

Chiesa és római pályatársa is kiváló formának örvend, az olasz futball új hullámának két meghatározó egyénisége akár főszereplő is lehet ma este az Allianz Arénában.      

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.