időjárás 3°C Virgil 2021. November 27.
logo

Újabb támadóról kell lemondania Marco Rossinak

Magyar Nemzet
2021.10.19. 20:25 2021.10.19. 20:47
Újabb támadóról kell lemondania Marco Rossinak

Bokaszalag-szakadás miatt várhatóan egy hónapig nem léphet pályára Sallói Dániel, a Sporting Kansas City magyar válogatott labdarúgója.

A Nemzeti Sport információi szerint Sallói Dániel bokaszalag-szakadást szenvedett. A magyar válogatott játékos magyar idő szerint hétfő hajnalban még végigjátszotta a Sporting Kansas City bajnokiját a Vancouver ellen, a találkozót követő orvosi vizsgálat azonban kimutatta a sérülést.

Sallói huszonhét meccsen tizenhat gólt lőtt az MLS-ben, mindössze egy találattal áll a góllövőlista éllovasa, Ola Kamara mögött. A gólkirályi címre azonban a várhatóan egy hónapos kihagyással aligha lesz esélye. A Sporting szurkolóit vigasztalhatja, hogy a magyar támadó a november 19-én rajtoló rájátszásra talán felépülhet.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi viszont aligha számíthat Sallóira a nemzeti csapat idei utolsó két mérkőzésén, a november 12-i, San Marino és a november 15-i, Lengyelország elleni vb-selejtezőn. Rossinak az októberi meccseken a támadók közül Varga Kevint, valamint a kapitány által pótolhatatlannak nevezett Szalai Ádámot kellett mellőznie sérülés miatt, egyikük felépülése sem biztos a két novemberi összecsapásra.

(Varga Kevin (11) legutóbb szeptemberben játszhatott, most már Sallói (7) is kidőlt. Fotó: Mirkó István)