időjárás -3°C Barbara, Borbála 2021. December 4.
logo

Verrasztó Dávid Ausztriába költözik, de nem szakít a Fradival

Magyar Nemzet
2021.10.24. 08:39 2021.10.24. 08:44
Verrasztó Dávid Ausztriába költözik, de nem szakít a Fradival

A 33 éves válogatott úszó Molnár Ákos szakmai segítségéről volt kénytelej lemondani, az új edzőjét Ausztriában lelte meg – írja az Szpress Hírszolgálat. Verrasztó a mödlingi sportközpontban edz Fehérvári Balázs irányításával.

Tokiót több úszónk is mérföldkőnek tekintette, a nyári olimpia után új edzővel készül az előtte álló feladatokra. Milák Kristóf, Késely Ajna, Kenderesi Tamás után Verrasztó Dávid is bejelentette, hogy új szakember irányításával készül a jövőben. A 33 éves úszó kilóg a sorból, mert miként az Szpress Hírszolgálat írja: „viszonylag rövid időn belül másodszor is lemondani kényszerült Molnár Ákosnak, a ferencvárosi klubedzőjének, egykori versenyzőtársának a szakmai segítségéről, akinek a pótlására nem tudott jól felkészült helyettest találni az egyesülete.”

Fotó: Kovács Tamás

Verrasztó új edzőjét Ausztriában találta meg, a magyar úszósport számára nem ismeretlen Fehérvári Balázs fogja irányítani a felkészülését. Fehérvári 2014-ben költözött ki Ausztriába, ahol nem csupán a mödlingi sportközpont úszórészlegének az első embere, hanem az osztrák úszóválogatott szakmai dirigenseként is dolgozik.

Fehérvári itthon a Jövő SC Veolia klubban dolgozott, többek között Jakabos Zsuzsanna, Dara Eszter, Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn, Molnár Ákos, és nem utolsó sorban pedig Verrasztó Dávid tartozott a tanítványai közé.

Az Szpress Hírszolgálat tudni véli, hogy Verrasztó Dávid Ausztriába költözése után sem hagyja el a Ferencvárost, már csak azért sem, mert továbbra is onnan kapja a fizetését. „Hátraarcról tehát szó sincs, azzal viszont mindenképpen számolnia kell a májusi budapesti Európa-bajnokságon és aztán a tokiói olimpián is a dobogóról éppen hogy csak lemaradó magyar úszónak, hogy az »osztrák melóba« a hazai szövetség támogatása nélkül aligha tud belevágni. Ennek a fogós kérdésnek a tisztázása azonban még várat magára.”