Verrasztó Dávid Ausztriába költözik, de nem szakít a Fradival

A 33 éves válogatott úszó Molnár Ákos szakmai segítségéről volt kénytelej lemondani, az új edzőjét Ausztriában lelte meg – írja az Szpress Hírszolgálat. Verrasztó a mödlingi sportközpontban edz Fehérvári Balázs irányításával.

Magyar Nemzet
2021. 10. 24. 8:39
Verraszt Dvid
Budapest, 2017. július 30. Verrasztó Dávid a férfi 400 méteres vegyesúszás elõfutama után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 30-án. MTI Fotó: Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor

A 33 éves válogatott úszó Molnár Ákos szakmai segítségéről volt kénytelej lemondani, az új edzőjét Ausztriában lelte meg – írja az Szpress Hírszolgálat. Verrasztó a mödlingi sportközpontban edz Fehérvári Balázs irányításával.

Tokiót több úszónk is mérföldkőnek tekintette, a nyári olimpia után új edzővel készül az előtte álló feladatokra. Késely Ajna, után Verrasztó Dávid is bejelentette, hogy új szakember irányításával készül a jövőben. A 33 éves úszó kilóg a sorból, mert miként az Szpress Hírszolgálat írja: „viszonylag rövid időn belül másodszor is lemondani kényszerült Molnár Ákosnak, a ferencvárosi klubedzőjének, egykori versenyzőtársának a szakmai segítségéről, akinek a pótlására nem tudott jól felkészült helyettest találni az egyesülete.”

Fotó: Kovács Tamás

Verrasztó új edzőjét Ausztriában találta meg, a magyar úszósport számára nem ismeretlen Fehérvári Balázs fogja irányítani a felkészülését. Fehérvári 2014-ben költözött ki Ausztriába, ahol nem csupán a mödlingi sportközpont úszórészlegének az első embere, hanem az osztrák úszóválogatott szakmai dirigenseként is dolgozik.

Fehérvári itthon a Jövő SC Veolia klubban dolgozott, többek között Dara Eszter, Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn, Molnár Ákos, és nem utolsó sorban pedig Verrasztó Dávid tartozott a tanítványai közé.

Az Szpress Hírszolgálat tudni véli, hogy Verrasztó Dávid Ausztriába költözése után sem hagyja el a Ferencvárost, már csak azért sem, mert továbbra is onnan kapja a fizetését. „Hátraarcról tehát szó sincs, azzal viszont mindenképpen számolnia kell a májusi budapesti Európa-bajnokságon és aztán a tokiói olimpián is a dobogóról éppen hogy csak lemaradó magyar úszónak, hogy az »osztrák melóba« a hazai szövetség támogatása nélkül aligha tud belevágni. Ennek a fogós kérdésnek a tisztázása azonban még várat magára.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.