időjárás 3°C Piroska 2022. January 18.
logo

Aranylabda – Lewandowski elnéző, a lengyel szövetség kevésbé

Magyar Nemzet
2021.11.30. 06:56 2021.11.30. 12:33
Aranylabda – Lewandowski elnéző, a lengyel szövetség kevésbé

Robert Lewandowskinak az Aranylabda helyett „csupán” az év legjobb támadójának járó elismeréssel kellett megelégednie a hétfői díjátadó ünnepségen. A Bayern München klasszisa azonban nem panaszkodott, inkább gratulált a hetedszer megkoronázott Lionel Messinek, illetve köszönetet mondott a támogatóinak. A Lengyel Labdarúgó-szövetség nem volt ilyen elnéző, rövid, de velős üzenettel hozta a világ tudtára a nemtetszését.

Hiába számítottak sokan trónfosztásra, hétfőn ismét Lionel Messi kapta meg az Aranylabdát, immáron hetedik alkalommal. A fő esélyesnek tartott Robert Lewandowski végzett a második helyen, aki mondhatjuk, hogy másodszor járt pórul, hiszen tavaly is neki állt a zászló, azonban a koronavírus-járvány miatt 2020-ban nem adták át a díjat.

A Bayern München játékosa idén legalább megkapta az év legjobb támadójának járó díjat, amit örömmel vett tudomásul. Nem siránkozott, hogy ezúttal sem övé lett a fő elismerés, helyette a közösségi oldalain gratulált a győztes Messinek, majd megköszönte az őt támogatók szavazatát:

"Először is, szeretnék gratulálni Lionel Messinek, az Aranylabda győztesének. Köszönettel tartozom minden újságírónak, aki szavazott rám, hitt bennem és abban, hogy az eredményeim nagy jelentőséggel bírtak 2021-ben. Elnyertem az év legjobb támadójának járó díjat, de egy játékos sem kaphat egyéni elismerést a legerősebb csapat és a hűséges szurkolók támogatása nélkül, akik mindig a háta mögött állnak. Szeretném megköszönni a Bayern Münchennek, hogy lehetőséget biztosított arra, hogy sikeres legyek és megvalósítsam az álmaimat" írta az Instagramon, ezután pedig kifejezte háláját a csapattársai, a családja és az ügynökei felé is.

A lengyel csatár felesége, Anna Lewandowska szintén az Instagramon reagált a történtekre, férjének azt üzente, számára ő a legjobb.

A Lewandowski házaspár tehát elnéző volt, a Lengyel Labdarúgó-szövetség kevésbé. Egy szóban foglalták össze a frusztráltságukat:

"Miért?"  szólt a rövid, de velős Twitter-bejegyzés.

Borítókép: Robert Lewandowski az év legjobb támadójának járó díjjal (Fotó: EPA/YOAN VALAT)