Aranylabda – Lewandowski elnéző, a lengyel szövetség kevésbé

Robert Lewandowskinak az Aranylabda helyett „csupán” az év legjobb támadójának járó elismeréssel kellett megelégednie a hétfői díjátadó ünnepségen. A Bayern München klasszisa azonban nem panaszkodott, inkább gratulált a hetedszer megkoronázott Lionel Messinek, illetve köszönetet mondott a támogatóinak. A Lengyel Labdarúgó-szövetség nem volt ilyen elnéző, rövid, de velős üzenettel hozta a világ tudtára a nemtetszését.

Magyar Nemzet
2021. 11. 30. 6:56
2021 Ballon d'Or
epa09611593 Bayern Munich striker Robert Lewandowski winks after receiving the 2021 Striker of the Year award during the 2021 Ballon d'Or ceremony at Theatre du Chatelet in Paris, France, 29 November 2021. EPA/YOAN VALAT Fotó: YOAN VALAT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába számítottak sokan trónfosztásra, hétfőn ismét kapta meg az Aranylabdát , immáron hetedik alkalommal. A fő esélyesnek tartott végzett a második helyen, aki mondhatjuk, hogy másodszor járt pórul, hiszen tavaly is neki állt a zászló, azonban a koronavírus-járvány miatt 2020-ban nem adták át a díjat.

A Bayern München játékosa idén legalább megkapta az év legjobb támadójának járó díjat, amit örömmel vett tudomásul. Nem siránkozott, hogy ezúttal sem övé lett a fő elismerés, helyette a közösségi oldalain gratulált a győztes Messinek, majd megköszönte az őt támogatók szavazatát:

"Először is, szeretnék gratulálni Lionel Messinek, az Aranylabda győztesének. Köszönettel tartozom minden újságírónak, aki szavazott rám, hitt bennem és abban, hogy az eredményeim nagy jelentőséggel bírtak 2021-ben. Elnyertem az év legjobb támadójának járó díjat, de egy játékos sem kaphat egyéni elismerést a legerősebb csapat és a hűséges szurkolók támogatása nélkül, akik mindig a háta mögött állnak. Szeretném megköszönni a Bayern Münchennek, hogy lehetőséget biztosított arra, hogy sikeres legyek és megvalósítsam az álmaimat" írta az Instagramon, ezután pedig kifejezte háláját a csapattársai, a családja és az ügynökei felé is.

A lengyel csatár felesége, Anna Lewandowska szintén az Instagramon reagált a történtekre, férjének azt üzente, számára ő a legjobb.

A Lewandowski házaspár tehát elnéző volt, a Lengyel Labdarúgó-szövetség kevésbé. Egy szóban foglalták össze a frusztráltságukat:

"Miért?"  szólt a rövid, de velős Twitter-bejegyzés.

Borítókép: Robert Lewandowski az év legjobb támadójának járó díjjal (Fotó: EPA/YOAN VALAT)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.