időjárás -1°C Angelika 2022. January 27.
logo

Kilenc játékossal kezdte, s hattal fejezte be a meccset a Benfica ellenfele

Magyar Nemzet
2021.11.27. 23:59 2021.11.28. 09:40
Kilenc játékossal kezdte, s hattal fejezte be a meccset a Benfica ellenfele

Elképesztő meccset játszottak szombat este a portugál labdarúgó-bajnokságban. A Belenenses a koronavírus-fertőzések miatt csupán kilenc emberrel tudott kiállni a Benfica ellen. Már szünetre kialakult a 0-7-es végeredmény, a második félidőt nem játszották le, mert a hazaiak hat főre fogyatkoztak.

A szombaton megkapott PCR-tesztek borzasztó eredményt hoztak a portugál első osztályú Belenenses SAD csapatának. Ifistákkal együtt kilenc hadra fogható játékosa maradt a portói együttesnek. Így állt ki a Benfica ellen, cserék nélkül, a tartalékkapus is a mezőnyben szerepelt.

Mondani sem kell, ilyen formában semmi értelme sem volt a mérkőzésnek. A Benfica már szünetig berámolt hét gólt. A második félidőre a Belenenses csupán hét játékossal tért vissza. Majd João Monteiro kapus szimbolikus cselekedetre szánta rá magát: elhajítottí a labdát, majd a pályát elhagyva leült a gyepre. 

A szabályok szerint egy csapatnak legalább hét játékosból kell állnia, a játékvezető nem tehetett mást, mint lefújta a találkozót. A hazai játékosok megtörten hagyták el a pályát, az egyikük sírva fakadt.

A portugál labdarúgás fekete napja – helyi kommentárok egy jellemzik a találkozót. Nem járnak messze az igazságtól.

Borítókép: Árulkodó kézfogás (Fotó: Futebol365.pt)