A Benfica is gond nélkül gázolt át a nagyot szenvedő Barcelonán

A Bajnokok Ligája csoportkörében a 2. forduló szerdai játéknapján nagy meglepetés nem történt. A Barcelona sima veresége már nem tartozik a meglepetés kategóriájába, a Juventus 1-0-ra legyőzte a címvédő Chelsea-t, a Manchester United pedig a 95. percben Cristiano Ronaldo góljával tudta 2-1-re legyőzni a Villarreált. A Bayern München ezúttal is hengerelt, most a Dinamo Kijev volt az áldozata.

2021. 09. 29. 23:24
Lisszabon, 2021. szeptember 29. Darwin Nunez, a Benfica jtkosa nnepli gljt a labdarg Bajnokok Ligja E csoportjnak msodik forduljban jtszott Benfica - FC Barcelona mrkzsen Lisszabonban 2021. szeptember 29-n. MTI/AP/Armando Franca Fotó: Armando Franca
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő Chelsea torinói fellépése a Juventus ellen nagy rangadónak ígérkezett, még úgy is, hogy az olaszoktól Kaio Jorge, Paulo Dybala, Arthur és Álvaro Morata, az angoloktól pedig Christian Pulisic, Reece James és Mason Mount is hiányzott sérülés miatt. Persze, a két csapat kerete van annyira erős, hogy ütőképesen tudtak kiállni a mérkőzésre.

Az első félidőt röviden össze lehet foglalni: a Juventus átadta a területet, és gyors kontrákkal próbált veszélyes lenni, a Chelsea pedig hiába igyekezett feltörni vendéglátója védelmét. A játékrész derekán Chiesa meg tudott lépni egyedül, ám kissé jobbról, 13 méterről a jobb kapufa mellé lőtt – több említésre méltó helyzetet nem láthattunk. A fordulás után azonban Chiesa a lehető leggyorsabban javított: a 46. percben Bernardeschi lapos passza után a válogatott csatár az ötös bal sarka elől és Rüdiger mellől ballal a rövid, azaz a jobb felső sarokba lőtt – 1-0.

Fotó: Antonio Calanni / MTI/AP

Thomas Tuchel, a vendégek vezetőedzője hármat is cserélt, hogy frissítse a csapatát, ám a forgatókönyv nem változott. A Chelsea birtokolta jóval többet a labdát, ugyanakkor az olasz együttes ellencsapásai olykor nagyon veszélyesek voltak. Az angolok a 82. percben jártak a legközelebb az egyenlítéshez, amikor Lukaku remekül fordult le a védőjéről, de 6 méterről ballal a léc fölé bombázott. A hosszabbításban még Havertz fejese suhant el a léc fölött, de az eredmény nem változott, kikapott a címvédő, a Juventus viszont hibátlan maradt.

Nagyon simán kapott ki Lisszabonban a Barcelona. A Benfica már a 3. percben vezetést szerzett, Núnez szép cselek után 11 méterről talált a hálóba. A katalánoknál a két névrokon, Frenkie de Jong és Luuk de Jong rontott helyzeteket, de rajtuk kívül is többen hibáztak el lehetőségeket mindkét oldalon. Egészen a 69. percig, amikor Rafa Silva az üres kapuba helyezte a ten Stegenről kijövő labdát, majd a 78. percben egy kezezés miatt némi videózás után megítélt tizenegyesből Núnez állította be a végeredményt – a Barcelona két forduló után még nem tudott pontot szerezni, és a két meccse egyikén sem volt kaput eltaláló lövése!

Fotó: Manuel De Almeida / MTI/EPA-Lusa

Ugyanebben a csoportban a Bayern München ezúttal is kinyitotta a gólzsákot, a barcelonai három gólja mellé otthon ötöt tett a Dinamo Kijev ellen. Az első félidőben duplázott, a szünet után pedig Gnabry, Sane és a csereként beállt Choupo-Moting keserítette tovább az ukránok életét.

A Manchester United mentőangyalát természetes Cristiano Ronaldónak hívják. A Villarreal vizitált az Old Traffordon, és az első félidőben mindkét csapatnak voltak villanásai, gól azonban ekkor nem esett. A szünet után viszont a spanyolok vezetést szereztek az 53. percben Alcácer révén. Mindössze hét percig örülhettek, mert Fernandes ívelését Alex Telles 18 méterről, kapásból bal alsó sarokba zúdította. Úgy tűnt mindkét csapat egy-egy ponttal zárja a meccset, ám a 95. percben közelről betalált egy Lingardtól visszakapott labdával, és így a z első fordulóban elszenvedett veresége után a Manchester United nyerni tudott, ami sokat javított a helyzetén a csoportban.

 

Bajnokok Ligája,csoportkör, 2. forduló: 

E csoport: Bayern München (német)–Dinamo Kijev (ukrán) 5-0 (2-0), Benfica (portugál)–Barcelona (spanyol) 3-0 (1-0), az állás: 1. Bayern München 6, 2. Benfica 4, 3. Dinamo Kijev 1, 4. Barcelona 0 

F csoport: Atalanta (olasz)–Young Boys (svájci) 1-0 (0-0), Manchester United (angol)–Villarreal (spanyol) 2-1 (0-0), az állás: 1. Atalanta 4, 2. Young Boys 3, 3. Manchester United 3, 4. Villarreal 1

G csoport: Salzburg (osztrák)–Lille (francia) 2-1 (1-0), Wolfsburg (német)–Sevilla (spanyol) 1-1 (0-0), az állás: 1. Salzburg 4, 2. Sevilla 2, 3. Wolfsburg 2, 4. Lille 1

H csoport: Zenit (orosz)–Malmö (svéd) 4-0 (1-0), Juventus (olasz)–Chelsea (angol) 1-0 (0-0), az állás: 1. Juventus 6, 2. Chelsea 3, 3. Zenit 3, 4. Malmö 0.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.