Szalai Attila novemberben továbbra is csak mellékszereplő

Egy fordulóval az Európa-liga csoportkörének a vége előtt eldőlt, hogy a Fenerbahce biztosan nem jut tovább az egyenes kieséses szakaszba, miután csütörtökön 1-0-s vereséget szenvedett a görög Olympiakosz otthonában. Az isztambuli klub Chelsea-vel összeboronált védője, Szalai Attila ismét csak mellékszereplő volt, ahogy novemberben általában.

Magyar Nemzet
2021. 11. 26. 10:30
Fenerbahce vs Antwerp
epa09536632 Antwerp's Viktor Fischer (L) in action against Fenerbahce's Attilla Szalai (C) during the UEFA Europa League group D match between Fenerbahce and Antwerp in Istanbul, Turkey, 21 October 2021. EPA/ERDEM SAHIN Fotó: EPA/ERDEM SAHIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar védő a 78. percben, csereként állt be a Fenerbahcéba. Ekkor még 0-0 volt az állás, végül azonban a török együttes kikapott az Olympiakosztól. Egyre inkább úgy tűnik, hogy novemberben állandósuló mellőzése, a korábbiakhoz képest látványosan megcsappant játékperce nem az esetleges átigazolásával, hanem a teljesítményével lehet összefüggésben.

Mint azt hétfőn megírtuk, Szalai az elmúlt hétvégén az idényben először nem lépett pályára a Fenerbahce valamelyik tétmeccsén, ráadásul épp a Galatasaray elleni derbin száműzte őt a kispadra a vezetőedző. Pihentetésről aligha lehetett szó, hiszen a magyar válogatott alapembere november óta alig játszik. Ebben a hónapban egyszer volt kezdő, akkor is lecserélték a félidőben, egyszer csereként mindössze 17 percet kapott, a Galata ellen ugye nem játszott, tegnap pedig 12 perc jutott neki.

Mindez az idény korábbi részéhez képest látványos visszaesés, hiszen Szalai novemberig klubja mind a 16 meccsén kezdő volt, s mindössze kétszer cserélték le. Egyes feltételezések szerint a háttérben az átigazolási ügye húzódhat meg, hiszen török és angol lapok már összeboronálták a Chelsea-vel – a teória szerint nem akarják a sérülését kockáztatni az üzlet megkötését veszélyeztetve.

Ennek azonban ellentmond, hogy Szalai az Olympiakosz ellen is pályára lépett. Csak 12 perc erejéig, de abban a 12 percben is meg lehet sérülni. A Fenerbahce viszont újfent csak két belső védővel állt fel (mint a Galatasaray ellen) a korábbi hárommal szemben, a taktikai változtatás áldozata pedig immáron egyértelműen Szalai, akinek a teljesítménye bizonyos statisztikák szerint komolyan elmarad a vele szemben favorizált két középső védőével szemben.

A Fener az Európa-liga D csoportjának a harmadik helyén végez majd, így folytatja a tavasszal a nemzetközi porondon, de az El helyett a harmadik számú európai sorozatba csúszva, a Konferencia-ligában.

Borítókép: Szalai Attila (Fotó: EPA/ERDEM SAHIN)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.