Katasztrofális teljesítmény Gulácsiéktól

A Bundesliga 14. fordulójának nyitómérkőzésén az Union Berlin 2-1-re legyőzte az RB Leipzig csapatát, amelyben Gulácsi Péter és Szoboszlai Dominik is kezdett. A magyar játékosoknak hamarosan új vezetőedzőjük lehet Lipcsében.

Magyar Nemzet
2021. 12. 04. 8:31
GULÁCSI Péter
Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa nem segíthet a csapatának a BL-ben Fotó: MTI/EPA/Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

visszatérhetett a kapuba koronavírus-fertőzése után, sok öröme azonban nem volt a mérkőzésben. Az Union Berlin 2-1-re legyőzte az RB Leipzig csapatát, s a hajrában a magyar kapus reflexei mentették meg a lipcseieket az újabb góltól. gólpasszt adott, bár a vendég találatban a legnagyobb szerepet a hazai kapus játszotta.

A találkozó után a vendégek magyar kapusa csalódottan értékelt.

– Rosszul kezdtünk, korán gólt kaptunk. Tudtuk, hogy mire kell számítanunk az Uniontól, fizikális játékra és hosszú indításokra. Mégsem álltunk készen. Lőttünk egy szerencsés gólt, a helyezkedésünk viszont nem volt jó, és sok kontrát engedtünk az ellenfélnek – fogalmazott Gulácsi.

Még erősebb szavakat használt a vezérigazgató, Oliver Mintzlaff.

– Katasztrofális teljesítmény volt, két vereség után nem ezt vártuk. A rossz kezdés után még visszajöttünk a meccsbe, de a második félidőben minden második labdát elszórtunk, miközben a támadásunk nem működött. A csapatnak megvolt a maga feladata, de ez a produkció nem volt elégséges. Nehéz időszakot élünk meg, de nem dughatjuk a fejünket a homokba – hangsúlyozta a sportvezető.

A nehéz szituációval Mintzlaff arra utalt, hogy az elmúlt két hétben a Covid komoly problémákat okozott az együttesnél, volt elmaradt edzés is. a fertőzés miatt nem játszhatott Berlinben, Gulácsi pedig két korábbi mérkőzést hagyott ki a fertőzés miatt.

Elkapta a koronavírust a vezetőedző, Jesse Marsch is, ám Mintzlaff szavai a körülmények figyelembe vételével is vészjoslók lehetnek az amerikai tréner számára.

Az Union Berlin ellenben ünnepelhet: a klub átmenetileg a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyre lépett fel a német bajnokság tabelláján, amelyen az RB Leipzig a nyolcadik pozíciót foglalja el.

Borítókép: Gulácsi Péter visszatért, de csapata ismét kikapott (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.