időjárás -1°C Márió, Sára 2022. January 19.
logo

Katasztrofális teljesítmény Gulácsiéktól

Magyar Nemzet
2021.12.04. 08:31 2021.12.04. 08:46
Katasztrofális teljesítmény Gulácsiéktól

A Bundesliga 14. fordulójának nyitómérkőzésén az Union Berlin 2-1-re legyőzte az RB Leipzig csapatát, amelyben Gulácsi Péter és Szoboszlai Dominik is kezdett. A magyar játékosoknak hamarosan új vezetőedzőjük lehet Lipcsében.

Gulácsi Péter visszatérhetett a kapuba koronavírus-fertőzése után, sok öröme azonban nem volt a mérkőzésben. Az Union Berlin 2-1-re legyőzte az RB Leipzig csapatát, s a hajrában a magyar kapus reflexei mentették meg a lipcseieket az újabb góltól. Szoboszlai Dominik gólpasszt adott, bár a vendég találatban a legnagyobb szerepet a hazai kapus játszotta.

A találkozó után a vendégek magyar kapusa csalódottan értékelt.

– Rosszul kezdtünk, korán gólt kaptunk. Tudtuk, hogy mire kell számítanunk az Uniontól, fizikális játékra és hosszú indításokra. Mégsem álltunk készen. Lőttünk egy szerencsés gólt, a helyezkedésünk viszont nem volt jó, és sok kontrát engedtünk az ellenfélnek – fogalmazott Gulácsi.

Még erősebb szavakat használt a vezérigazgató, Oliver Mintzlaff.

– Katasztrofális teljesítmény volt, két vereség után nem ezt vártuk. A rossz kezdés után még visszajöttünk a meccsbe, de a második félidőben minden második labdát elszórtunk, miközben a támadásunk nem működött. A csapatnak megvolt a maga feladata, de ez a produkció nem volt elégséges. Nehéz időszakot élünk meg, de nem dughatjuk a fejünket a homokba – hangsúlyozta a sportvezető.

A nehéz szituációval Mintzlaff arra utalt, hogy az elmúlt két hétben a Covid komoly problémákat okozott az együttesnél, volt elmaradt edzés is. Willi Orbán a fertőzés miatt nem játszhatott Berlinben, Gulácsi pedig két korábbi mérkőzést hagyott ki a fertőzés miatt.

Elkapta a koronavírust a vezetőedző, Jesse Marsch is, ám Mintzlaff szavai a körülmények figyelembe vételével is vészjoslók lehetnek az amerikai tréner számára.

Az Union Berlin ellenben ünnepelhet: a klub átmenetileg a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyre lépett fel a német bajnokság tabelláján, amelyen az RB Leipzig a nyolcadik pozíciót foglalja el.

Borítókép: Gulácsi Péter visszatért, de csapata ismét kikapott (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)