Szerbia támogatását is kockáztatja Novak Djokovics

Újabb nap telt el – ne feledjük, Ausztráliában immár éjszaka van –, de még mindig nem született meg a végső döntés arról, hogy Novak Djokovics indulhat-e az Asutralian Openen. Az ügye persze tovább bonyolódik. Előbb közleményben ő maga ismerte el a hibáját, majd Ana Branbics szerb miniszterelnök arra hívja fel a figyelmet, a teniszező hazája törvényeit is megsérthette, amikor nem töltötte ki a 14 napos karantént.

Magyar Nemzet
2022. 01. 12. 14:41
Djokovics
Rolex Paris Masters - Day Seven
PARIS, FRANCE - NOVEMBER 07: Novak Djokovic of Serbia embraces his children Stefan and Tara after winning his finals match against Russian Daniil Medvedev at the Rolex Paris Masters in Paris on Sunday, November 7, 2021. Djokovic defeated Medvedev 4-6, 6-3, 6-3 to win his record 6th Paris Masters tournament. Gisele Tellier / Anadolu Agency (Photo by Gisele Tellier / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Gisele Tellier / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy Novak Djokovics vétett a szabályok ellen, az immár nem is kérdéses. Ahogy megírtuk, az Ausztráliába érkezőktől megkérdezik, tartózkodtak-e a beutazás előtti 14 napon belül más országban, mint a lakóhelyük, s erre Djokovics nemmel válaszolt, ami nem felel meg a valóságnak, hiszen fényképekkel is dokumentálták, hogy Spanyolországban is járt. A teniszező közleményében azzal védekezett, az ügynöke követett el hibát.

Ez csak a dolog egyik fele. Szerbia büszkesége nem csupán az ausztrál hatóságokat vezette félre, hanem jó eséllyel megszegte hazája törvényeit is, hiszen nyíltan mutatkozott és interjút adott azt követően, hogy pozitív PCR-tesztett produkált december 16-án. (Ha akkor egyáltalán és valóban pozitívat, hiszen a nemzetközi sajtóban ezt is firtatják, de ez most más történet.)

Érdekes körülmény, hogy amikor erről kérdezték a családját, azt a sajtótájékoztatót hirtelen berekesztették.

Ám Djokovics ennyivel nem ússza meg a dolgot. Ana Branbics, Szerbia miniszterelnöke bejelentette, a szerb hatóságok is vizsgálják az esetet.

– Nem tudjuk, hogy Novak pontosan mikor kapta meg a teszteredményét. Ennek az információnak nekünk is utána kell néznünk, hiszen az ausztrál hatóságok is ezt vizsgálják – jegyezte meg a miniszterelnök asszony. Másfelől viszont kifogást emelt amiatt, hogy az ausztrál hatóságok nyilvánosságra hozták Djokovics személyes orvosi papírjait, amire nem voltak jogosultak a személyiségi jogok védelme miatt.

– Reméljük, minél hamarabb lezárul a vizsgálat és megszületik a végső döntés, mert az ügy elhúzódása senkinek sem áll érdekében – tette hozzá Ana Branbics, amivel maximálisan egyetérthetünk. Csütörtökön végre talán kiderül, hogy Novak Djokovics ott lehet-e az ausztrál nyílt teniszbajnokság hétfői rajtján.

Borítóképen: Novak Djokovics a családja támogatását maximálisan élvezi (Fotó: Gisele Tellier)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.