Ilyen egy megszállott sztáredzővel való közös munka

A BBC az esti Manchester United–Atlético Madrid labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt arról kérdezte Kieran Trippiert, hogyan élte meg a spanyolok mindig szenvedélyes vezetőedzőjével, Diego Simeonéval való közös munkát.

Magyar Nemzet
2022. 03. 15. 15:34
Atletico Madrid vs. Getafe CF
epa09751085 Atletico Madrid's head coach Diego Simeone reacts during the Spanish LaLiga soccer match between Atletico Madrid and Getafe CF held at Wanda Metropolitano stadium, in Madrid, Spain, 12 February 2022. EPA/Kiko Huesca Fotó: Kiko Huesca
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha az Atlético Madridra gondolunk, alighanem azonnal eszünkbe jut a csapat vezetőedzője, Diego Simeone is. Az argentin szakember több mint egy évtizede irányítja az együttest, amellyel többek között két spanyol bajnoki címet, két Európa-liga-trófeát szerzett, és a 2015/16-os idényben a világ legjobb edzőjének is megválasztották. De Simeone nemcsak sikerei miatt kerül gyakran a figyelem középpontjába, hanem temperamentuma miatt is. A heves mozdulatok és az indulatos kiáltások Simeone ismertetőjegyei.

Az 51 éves edző szenvedélye nemcsak a kispad előtt mutatkozik meg. Egykori játékosa, az Atléticót két és fél éven keresztül szolgáló Kieran Trippier a spanyolok kedd esti, Manchester United elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntője előtt engedett betekintést a kulisszák mögé.

 

Az alvás sem szent

– Nagyon izgatott voltam, hogy vele dolgozhatom – nyilatkozta a BBC kérdésére az angol védő. – Amit önök a meccs során látnak tőle a pálya mellett, pontosan úgy viselkedik minden nap az edzéseken is. Érzelmekkel teli, megszállott.

Előfordult több alkalommal is, hogy éppen az ágyban voltam, aludtam, amikor felhívott. Őrületes volt, sosem tapasztaltam hasonlót. Arról beszélt nekem, miképpen teljesíthettem volna jobban, miközben én aludni próbáltam. Néha váratlan üzeneteket kaptam tőle, amelyekben a meccsekről írt – tényleg megszállott, ha futballról van szó, akkor teljesen megőrül.

Ugyanakkor egy kivételes edző, nagyon szerencsés vagyok, hogy együtt dolgozhattam vele. Rengeteget tanultam tőle – tette hozzá Trippier, aki január óta már a Newcastle játékosa.

Nincs megállás

– Az általa tartott edzések könyörtelenek voltak. Egy olyan edzőről van szó, aki elvárja az embertől, hogy egy téglafalon is keresztülszaladjon érte. És ha valaki nem dolgozik elég keményen, akkor előveszi azt a játékost. Nem számít, hogy mennyire jó valaki, mekkora sztár – futnia kell. 

Az edzéseken már a bemelegítés során is a tudtunkra hozta, ha a passzokkal nem volt megelégedve – folytatta a 31 éves hátvéd.

A tisztelet az alapja mindennek

– Csodálom őt. Nála minden a tiszteleten alapszik. Mindenki tiszteli őt, mert ő is tiszteli a játékosait – megbízik bennük. Az edzéseken formálódik ez a kapcsolat, és Simeone elképesztően viselkedik. A legfontosabb dolog az, ahogyan azokkal a futballistákkal bánik, akik nem játszottak. Intenzív munkát várt el tőlük, ez pedig tiszteletet ébresztett bennük – magyarázta Trippier. – Egyértelművé tettem, hogy szeretnék javulni a védekezés terén, és ő keményen megdolgoztatott ezért. Órákat töltött el velem. Sokszor egyedül gyakoroltam az edzések után a központban.

Fotó: Kiko Huesca

Az Atlético Madrid olyan, mint egy család. Az edző nagyon érzelmes, és nagyon frusztrálta, amikor a koronavírus miatt mindenki egyéni edzéseket folytatott. Ő ott akar lenni a játékosokkal. Hihetetlen beszédeket tartott nekünk.

Trippier végül az Atlético Madrid Manchester United elleni BL-visszavágójáról is beszélt:

– Tudom, hogy Simeone fel-alá fog szaladgálni az öltözőben a második meccs előtt – nagyon hevesen fog viselkedni. Azt fogja mondani a játékosoknak, hogy ez az este rengeteget jelent a klubnak és a szurkolóknak – mondta zárásul a futballista.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés:
Manchester United–Atlético Madrid 21.00 (tv: M4 Sport)
az első meccs eredménye: 1-1

Borítókép: Diego Simeone (Fotó: EPA/Kiko Huesca)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.