Ronaldo az Atléticón tesztelheti, hogy bárkit le tudnak-e győzni

Mindkét keddi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágója nyílt, hiszen az első mérkőzéseken döntetlenek születtek. A Manchester Unitednél a napokban újabb futballtörténelmet író Cristiano Ronaldóban bízhatnak az Atlético Madrid ellen, az Ajaxnál pedig a gólkirályi címért folytatott harcban Robert Lewandowskit kihivó Sebastien Hallerben a Benfica ellen.

Magyar Nemzet
2022. 03. 15. 7:38
CRISTIANO RONALDO
Madrid, 2022. február 23. Cristiano Ronaldo, a Manchester United (b) és Stefan Savic, az Atlético Madrid játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjében játszott Atlético Madrid -Manchester United mérkõzésen a madridi Wanda Metropolitano stadionban 2022. február 23-án. MTI/EPA-EFE/Javier Lizón Fotó: Javier Lizón
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ismét bebizonyítottuk, hogy amíg keményen dolgozunk és összetartók vagyunk, képesek vagyunk bármelyik csapatot bármikor legyőzni. A Manchester United számára nincsenek határok!” – írta az Instagram-oldalán Ronaldo azután, hogy az elmúlt hétvégén megszerezte az első mesterhármasát a Vörös Ördögök színeiben, mióta tavaly nyáron visszatért a klubhoz.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

(@cristiano) által megosztott bejegyzés

Persze nem csak emiatt volt különleges a tripla. Egyrészt az MU ennek köszönhetően győzte le 3-2-re a Tottenhamet a bajnokságban, másrészt Ronaldo minden idők legeredményesebb góllövője lett.

Ugyan a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) nem vezet hivatalos rangsort, álláspontja szerint eddig az osztrák és csehszlovák színekben szerepelt 

Josef Bican volt a legjobb góllövő 805 találattal, Ronaldónak pedig immáron 807 gólja van.

Nem csoda, hogy leginkább benne bíznak a manchesteri drukkerek az Atlético Madrid elleni BL-visszavágó előtt. A csata teljesen nyílt, három hete az első meccsen Joao Felix, illetve Anthony Elanga góljával 1-1-es döntetlent játszott egymással a két csapat Madridban.

Ronaldónak kifejezetten jól megy az Atlético ellen, amelyet a Real Madrid sztárjaként sokszor keserített. Eddig 36 meccsen szerepelt Diego Simeone együttese ellen, és ezeken 25 gólt ért el.

Az első meccsen Joao Felix volt az egyik gólszerző Fotó: Juanjo Martin

A BL-ben Ronaldo még sosem vesztett párharcot az Atlético ellen: a Reallal két döntőt, egy-egy elő- és  negyeddöntőt, a Juventusszal pedig egy nyolcaddöntőt nyert meg az egyenes kieséses szakaszban a madridi klub ellen. 

Nyilvánvalóan nem a Uniteddel akar elkezdeni veszíteni.

A manchesterieknél továbbra is hiányzik a bántalmazási ügye miatt felfüggesztett Mason Greenwood, de Ralf Rangnick vezetőedző számíthat a betegség, illetve sérülés után visszatérő Bruno Fernandes, Luke Shaw és Scott McTominay játékára.

Diego Simeone gondjai nagyobbak: Yannick Carrasco eltiltás, Matheus Cunha, Daniel Wass, Sime Vrsaljko, Thomas Lemar és Mario Hermoso pedig sérülés miatt nem játszhat, ráadásul José Giménez szereplése is kérdéses.

Madridban is egy portugálban bíznak, Joao Felix kiváló formát mutat február óta. A legutóbbi hat La Liga-meccsén négy gól és két gólpassz volt a mérlege, amihez jön a United elleni első meccsen szerzett találata.

Tadics már BL-győzelemről beszél

A nap másik nyolcaddöntőjében az Ajax fogadja a Benficát, és ez a párharc sem lefutott, Lisszabonban 2-2 lett a végeredmény, az idegenben lőtt gólok pedig már nem számítanak.

A sorminta szerint egy gólban mindenképpen reménykedhet az Ajax, hiszen az elefántcsontparti csatára, Sebastien Haller az eddigi összes – azaz mind a hét – BL-meccsén betalált, amivel egyébként rekordot is felállított.

Az amszterdami támadó már 11 gólos a BL-idényben, ezzel a bayernes (12) mögött második a góllövőlistán.

Ha Haller így folytatja, az akár továbbjutást is érhet az Ajaxnak, amely ezzel túlléphetne a korábbi sportigazgató és klublegenda, Marc Overmars februárban kirobbant botrányán, ami az állásába került.

– Muszáj hinnünk benne, hogy megnyerhetjük a BL-t idén. Ez a mentalitás jellemzi a csapatunkat. Oké, nem mi vagyunk a legnagyobb esélyesek, de nekünk is megvan a sanszunk – nyilatkozta Dusan Tadics, az Ajax szerb csapatkapitánya.

Önbizalomban Amszterdamban sincs hiány, kérdés, mit szól ehhez a Benfica.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, keddi visszavágók:
Manchester United–Atlético Madrid 21.00 (tv.: M4 Sport), az első meccs eredménye: 1-1
Ajax–Benfica 21.00 (tv.: Sport 1), az első meccs eredménye: 2-2

Borítókép: Cristiano Ronaldo az Atlético Madrid elleni első meccsen (Fotó: Javier Lizón)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.