Már Dárdai is fogadkozik, nagyon kellene a siker a Fehérvárnak

A Fradi pénteken a Mezőkövesd ellen győzelemmel nyitotta meg a labdarúgó NB I 25. fordulóját, amelyben eldől, hogy folytatódik-e a Fehérvár vesszőfutása. A sorozatos vereségek után szombaton már-már kiesési rangadót vív Michael Boris csapata a Gyirmót ellen.

Magyar Nemzet
2022. 03. 19. 6:57
null
Paks 20220225 Labdarúgás NB1 Paks Mol Fehérvár FC Foto Nemzeti Sport - Török Attila A képen: Dárdai Pál Palkó Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most vagy soha. Akár így is érezhetnek a Mol Fehérvár futballistái és szurkolói, miután csapatuk a legutóbbi hét tétmérkőzését, tehát 2022-ben az eddigi összeset elveszítette. Ma az NB I-ben kieső, az utolsó előtti helyen álló Gyirmót vendége lesz a fehérvári együttes, és a játékosai nagyon fogadkoznak, szeretnék végre lezárni a rossz szé­riát. Most vagy soha…

– Jelen helyzetünkben az a legfontosabb, hogy megszerezzük a három pontot a Gyirmót ellen, de természetesen az a célunk, hogy ehhez jó játék is párosuljon – fogalmazott a klubhonlapon ifjabb a Fehérvár szélsője. – A Ferencváros ellen játékban már sikerült előrelépnünk, a héten ebből próbáltunk építkezni, de nagyon fontos, hogy szombaton már a helyzetkihasználásunk is jobb legyen.

A Dárdai nevet egyre többet hallani Székesfehérvár környékén, de nem a 22 éves szélső remek teljesítménye, hanem inkább az édesapja miatt. A hírek szerint a Bundesligában szereplő Hertha vezetőedzői posztjáról tavaly novemberben elbocsátott Dárdai Pál ad szakmai tanácsokat a talpra álláshoz a Fehérvárnak. Erről a Ferencváros sportigazgatója, Hajnal Tamás is beszélt a két csapat múlt heti meccse után, amelyet a Fradi 2-0-ra megnyert idegenben.

Az újabb vereség után Michael Boris, a Fehérvár német vezetőedzője úgy nyilatkozott, hogy csapata már a kiesés ellen küzd. A hetedik helyen álló együttes mindössze négy ponttal előzi meg a korábbi fehérvári sikeredző, Csertői Aurél vezette, tizenegyedik Gyirmótot, így egy újabb fiaskó már valóban nagy veszélyeket rejtene magában. Vérmérséklettől függően akár kiesési rangadónak is nevezhetnénk a két csapat összecsapását.

A második helyezett Puskás Akadémiára másfajta rangadó vár, ugyanis az utóbbi időben kiváló formának örvendő, a negyedik helyért harcoló Zalaegerszeg otthonába látogat. A felcsúti együttes a legutóbbi fordulóban a ZTE legfőbb riválisát, a Paksot győzte le 2-0-ra, amivel pontot tett a négymeccsesre nyúlt győzelmek nélküli sorozatára.

Az elmúlt hetekben megtáltosodó, a legutóbbi négy bajnokiját megnyerő, a kiesőzónától eltávolodó Újpest a Honvédot fogadja. Azt gondolhatnánk, a lila-fehéreknél végre nyugalom van, de nem telt el balhé nélkül a hét. A Blikk szerint a klub télen szerződtetett, 57-szeres válogatott védője, Kádár Tamás kikerült a keretből, miután összeszólalkozott Milos Kruscsics vezetőedzővel. Az időzítés nem is lehetett volna rosszabb, ugyanis az Újpest egyik kezdő középhátvédje, Märten Kuusk arccsonttörést szenvedett, így Kádárnak esélye nyílhatna a bizonyításra.

NB I, 25. forduló
Péntek
Ferencváros–Mezőkövesd 1-0 (1-0), Groupama Aréna, 6517 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Tokmac (3.)
Szombat
ZTE–Puskás Akadémia 15.00
Gyirmót–Fehérvár 17.30
MTK–Kisvárda 19.45
Vasárnap
Paks–Debrecen 13.15
Újpest–Honvéd 18.30

Borítókép: Ifjabb Dárdai Pál (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.