Orbán pechje után az RB Leipzig kiütötte az ellenfelét

A negyedik percben megszerezte a vezetést a Greuther Fürth hazai pályán az RB Leipzig ellen, de ezzel csak meghúzta az oroszlán bajszát. Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik csapata 6-1-re megnyerte a Bundesliga 26. fordulójának zárómeccsét vasárnap este.

Magyar Nemzet
2022. 03. 13. 21:21
RB Leipzig - Arminia Bielefeld
RB Leipzig-Arminia Bielefeld Fotó: JAN WOITAS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újonc Greuther Fürth reményvesztett harcot folytat a kiesés ellen, 25 meccs alatt mindössze 14 pontot gyűjtött, és ezzel természetesen az utolsó helyen áll a Bundesligában, még az újabb edzőt elfogyasztó Herthától is jócskán leszakadva.

Emiatt is hideg zuhannyal ért fel a lipcseieknek, hogy a negyedik percben megszerezte a vezetést a Fürth. Egy indítás után a jobb oldalon tört előre Jamie Leweling, akit a kapu előtt, az ötös jobb sarkánál ért utol

Peches volt a magyar válogatott védője, Leweling ugyanis be akarta adni a labdát, az pedig úgy akadt el Orbán lábában, hogy csel lett belőle, ami után a Fürth játékosa kapujába lőtt – 1-0.

Ebből már az is kiderült, hogy Gulácsi és Orbán a szokásoknak megfelelően kezdő volt a Leipzigben, Szoboszlai viszont – mondhatni, ugyancsak a rend szerint – csak a kispadon kapott helyet.

Onnan nézhette, ahogy a lipcseiek már az első félidőben gólokkal válaszoltak a hazaiak meglepő találatára. Az egyenlítés a 17. percben jött össze, Angelino beadása után André Silva érkezett szépen középen, megelőzte a védőjét, és nagy erővel a kapuba fejelt – 1-1.

A 32. percben már vezettek a vendégek, Emil Forsberg lőtt bombagólt egy szöglet utáni kipattanóból – 1-2.

Ezután futószalagon jöttek a lipcsei gólok: a szünetig betalált még Laimer és Henrichs is, így 4-1-es előnnyel zárta az első félidőt Domenico Tedesco csapata. 

A meccs lényegében el is dőlt.

Azért lejátszották a második félidőt is a csapatok, ami még két Leipzig-gólt hozott. Az 59. percben Simakan, a 69.-ben Nkunku talált be. Ez utóbbit már Szoboszlai is a pályáról élvezhette, ugyanis az 59. percben pályára küldte őt Tedesco. Gulácsi és Orbán végigjátszotta a 6-1-re megnyert meccset.

A hat különböző gólszerzőnek köszönhető győzelmével a Leipzig a negyedik helyen áll, de ugyanannyi pontja van, mint a mögötte sorakozó Freiburgnak és a Hoffenheimnek.

Borítókép: Willi Orbán (Fotó: Jan Woitas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.