Hihetetlen, hogy Dárdai mennyivel eredményesebb volt Korkutnál

A Mönchengladbach ellen 2-0-s vereséget szenvedett a Hertha labdarúgócsapata szombaton a Bundesligában, ezzel már zsinórban ötödször kapott ki, 2022-ben még nem szerzett pontot és már kieső helyen áll. A meccs utáni nyilatkozatokból kitűnt, hogy eljött az edzőváltás ideje, ami vasárnap délelőtt meg is történt. Dárdai Pál utódja, Tayfun Korkut a Hertha második legrosszabb edzője volt a Bundesligában 1997 óta.

Magyar Nemzet
2022. 03. 13. 11:02
1. FC Union Berlin - Hertha BSC
1. FC Union Berlin-Hertha BSC Fotó: ANDREAS GORA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A klub mindenkinél fontosabb. Beleértve engem is – fogalmazott baljósan Tayfun Korkut a Hertha újabb veresége után. A Kicker arról ír t, hogy nagyon valószínű, a Mönchengladbach elleni lehetett a helyére tavaly novemberben kinevezett török vezetőedző utolsó meccse a berlini csapat élén.

Mindezt megerősítették Fredi Bobic sportigazgató szavai is. Ő a múlt heti vereség után még nem kommentálta az edzőkérdést, és bár a szombati fiaskó után sem mondott semmi konkrétat, de félreérthetetlenül utalt arra, hogy valami készülőben van.

– Közvetlenül a meccs után nem fogok semmi nagy dolgot bejelenteni – válaszolta Bobic a Korkut jövőjét firtató kérdésekre, majd hozzátette, beszélnie kell a kollégáival és az edzővel, majd ennek függvényében ott hozzák meg a döntéseket, ahol annak a helye van: a színfalak mögött. Mindenesetre vasárnapra reakciót ígért.

Frissítés: a Hertha menesztette Korkutot. Cikkünk megjelenésével szinte egy időben közleményt adott ki a Hertha a hivatalos honlapján vasárnap délelőtt, amelyben a klub bejelentette, hogy menesztette Tayfun Korkut vezetőedzőt. Fredi Bobic megjegyezte, hogy Korkut biztatóan kezdett a csapat élén, de most, hogy a kiesőzónába csúsztak vissza, muszáj megoldást találniuk, hogy a hátralévő nyolc meccsen kivívják a bennmaradást. Az új vezetőedzőt később nevezik meg.

Bobic egyébként elmondta, hogy a Mönchengladbach elleni találkozón látott egy csapatot a pályán, amelyik mindent beleadott, meg egy másikat, amelyik elvesztette a lendületét. A 2-0-s vereségből nem nehéz kikövetkeztetni, melyik csapatra vonatkozott a kritika.

A Hertha már az automatikus kiesést jelentő 17. helyre csúszott vissza a tabellán, de a sportigazgató továbbra is bízik a bennmaradás kiharcolásában.

– Harcolnunk kell a labdáért és élni a lehetőségeinkkel. Muszáj ezeket megtennünk, különben nehéz lesz – summázta Bobic.

Ma már egyértelműnek tűnik, hogy a sportigazgató rossz döntést hozott, amikor tavaly novemberben kirúgta Dárdai Pált, és Korkutot ültette a helyére. A Kicker kimutatása szerint a török 1997 óta a Hertha második legrosszabb pontátlagot produkáló edzője a Bundesligában.

Íme a lista a legrosszabbtól a legjobb felé:

16. Michael Skibbe – 0 pont
2012 év elején négy bajnoki jutott neki, mind a négyet elveszítette, majd mennie kellett.

15. Tyafun Korkut – 0,69
Még négy hónapja sem irányítja a Herthát, 13 meccsen mindössze kilenc pontot szerzett.

14. Friedhelm Funkel – 0,78
2010-ben a csapat élvonalból való kiesésével ért véget a berlini munkássága.

13. Otto Rehhagel – 0,92
A Kaiserslauternnel bajnok, a görög válogatottal Európa-bajnok, de Berlinben megbukott.

12. Ante Covic – 0.92
Dárdai első kispadról való távozása után ő vette át a csapatot 2019-ben, és az sem volt jó húzás.

11. Jos Luhukay – 1,11
Csaknem három évig irányította a Herthát, de a végén szétesett a csapat alatta, 2015 februárjában Dárdai váltotta, hogy megmentse a kieséstől a gárdát.

10. Bruno Labbadia – 1,11
2021 januárjában menesztették, újra Dárdai érkezett tűzoltónak, és benntartotta a csapatot.

9. Markus Babbel – 1,18
2011-ben mindössze 17 meccsen irányított, nem volt egy sikersztori.

8. Alexander Nouri – 1,25
Mindössze négy mérkőzésen bizonyíthatott 2020 elején.

7. Dárdai Pál – 1,3
A magyar edző átlagát úgy érdemes értékelni, hogy ő 179 bajnokin vezette a Herthát, ezzel 1997 óta ő a csúcstartó.

6. Jürgen Klinsmann – 1,33
Mindössze kilenc meccs.

5. Huub Stevens – 1,35
2002 és 2003 között 46 találkozón dirigált.

4. Lucien Favre – 1,47
2007 és 2009 között 75 mérkőzés jutott neki.

3. Hans Meyer – 1,53
Jól hangzik az átlag, de mindössze 17 meccsen jött össze 2004-ben.

2. Falko Götz – 1,55
Az egyik legjobb Hertha-edző, 2004 és 2007 között több mint 100 bajnokin irányított.

1. Jürgen Röber – 1,55
Király Gábor és Dárdai nála lett stabil Bundesliga-játékos, vele értek el bornzérmet, vele jutottak be a BL-be, ráadásul 157 bajnokin irányított.

Borítókép: Dárdai Pál a Hertha vezetőedzőjeként tavaly ősszel (Fotó: Adreas Gora)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.