Kettős mérce a Herthánál: Dárdai cinizmust, utóda védelmet kapott

Vasárnap este hat gólt kapott a Hertha labdarúgócsapata az RB Leipzigtől a Bundesligában, és a berliniek sportigazgatója, Fredi Bobic a védelmébe vette Tayfun Korkut vezetőedzőt. Az ősszel ugyancsak hat gólt kapott a Hertha a Leipzigtől, de a csapatot akkor vezető Dárdai Pálnak egészen más járt ezért…

Magyar Nemzet
2022. 02. 21. 11:06
DÁRDAI Pál
Egyre nagyobb a feszültség a Herthánál Fotó: MTI/AP/Michael Sohn
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre mélyebbre zuhan a Hertha a Bundesligában, 2022-ben még nem tudott nyerni a berlini csapat, amely az idén rendezett hat meccsen összesen két pontot szerzett. A kiesés egyre inkább fenyegeti a klubot, már csak egyetlen pont választja el az osztályozós helyen álló, 16. Augsburgtól.

Itt érdemes megjegyezni, hogy a csapat korábbi vezetőedzője, tavaly november 29-i kirúgásakor ugyanúgy egy pontra volt a Hertha az osztályozós helytől, csak a 14. helyen állt, szemben a mostani 15. pozícióval. Érdemben tehát nem változott a csapat helyzete, noha Fredi Bobic sportigazgató egyértelmű javulást várt az edzőcserétől.

Ugyanő az eredmények gyászos alakulása ellenére továbbra is védi Tayfun Korkutot, akit Dárdai helyére választott.

Lássuk csak, mit nyilatkozott a Kickernek Bobic azok után, hogy a Hertha vasárnap hazai pályán teljesen összeomlott, és 6-1-es vereséget szenvedett a három magyarral, Gulácsi Péterrel, Szoboszlai Dominikkel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig ellen!

– Teljesen világos, hogy Tayfun Korkut a megfelelő módon bánik a csapattal. Mindent úgy csinál, ahogy ebben a helyzetben elképzelné az ember: nagyon tiszta tervet készít – vette védelmébe Bobic a török edzőt.

Ez a bizonyos a terv nagyjából hatvan percig működött a Leipzig ellen, aztán jött a lipcsei gólhenger, amely kilapította a Herthát. – Mintha két külön meccset láttunk volna, egyet 2-1-es állásig, és egyet utána – jegyezte meg Bobic, aki elismerte, hogy most nagyon csalódottak és őrületnek nevezte az eredményt.

Aztán még a koronavírussal is takarózott egy kicsit, mondván, sok játékos hiányzott. – Nem tudtunk a normál ütemben edzeni a héten, de nem panaszkodunk – panaszolta mégis Bobic.

Mindez annak fényében különösen érdekes, ami tavaly szeptemberben történt. A Hertha akkor is hat gólt kapott a Leipzig ellen, akkor idegenben 6-0 lett a meccs vége. Dárdai Pál volt még a berliniek vezetőedzője, aki a mérkőzés után pozitívan nyilatkozott, arról beszélt, hogy hisz a csapatában, noha a nyáron óriási volt a jövés-menés az öltözőben, 11 labdarúgó távozott és nyolc érkezett.

Hogy reagált az akkori Leipzig elleni hatos után Bobic?

– Mindig, mindenhol, minden edző szeretné a komplett csapattal elvégezni a felkészülést. Ettől függetlenül Palit a kezdettől bevontuk a keret alakításába, az pedig, hogy a csapat nem alakult ki augusztus 31. előtt, a jelen helyzetben normális: üdv a koronavírus-járványban és 2021-ben – üzent cinikusan Dárdainak a sportigazgató.

Egy csapat, egy sportigazgató, ugyanakkora válság, két edző, két különböző megítélés. Üdv a Herthánál!

Borítókép: Dárdai Pál még a Hertha vezetőedzőjeként (Fotó: MTI/AP/Michael Sohn)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.