„Üdv 2021-ben!” – berlini főnöke cinikusan üzent Dárdai Pálnak

Nem csillapodnak a kedélyek Berlinben, a feszültség folyamatosan tapintható Dárdai Pál és az együttes vezetősége között. Ezúttal a sportigazgató, Fredi Bobic üzent cinikusan a magyar klublegendának, ugyanakkor azt is kijelentette, csak az edzőn múlik, meddig irányítja a csapatot.

Magyar Nemzet
2021. 09. 27. 11:47
RB Leipzig - Hertha BSC
RB Leipzig-Hertha BSC Fotó: ROBERT MICHAEL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hertha szombaton 6-0-ra kikapott az RB Leipzig otthonában, pedig elmondta, esze ágában sincs lemondani, mert lát fantáziát a csapatban. Nem is olyan régen, augusztusban a Bayern Münchentől is súlyos vereséget szenvedett a Hertha, az akkori 5-0 után teljesen más hangulatban nyilatkozott Dárdai, aki közölte, nem ragaszkodik a kispadhoz.

Emiatt akkor a főnöke, Fredi Bobic nyilvánosan elmarasztalta, mert a profi viselkedésbe nem fér bele a hasonló kifakadás. Ezt követte a klub nagybefektetője, Lars Windhorst nyilatkozata, amelyben nekiment Dárdainak, s kijelentette, nem mehetnek így tovább a dolgok.

Dárdai eközben mindvégig azzal védekezett, hogy a keret az utolsó pillanatban állt össze, nem volt idő a normális felkészülésre. Ebben igaza van, 11 labdarúgó távozott a nyáron, nyolcan érkeztek, nagy volt a jövés-menés, többen ráadásul akkor váltottak, amikor már megkezdődött az idény.

Erre a „vádra” reagált a lipcsei vereség után Bobic a Kickerben. – Mindig, mindenhol, minden edző szeretné a komplett csapattal elvégezni a felkészülést. Ettől függetlenül Palit a kezdettől bevontuk a keret alakításába, az pedig, hogy a csapat nem alakult ki augusztus 31. előtt, a jelen helyzetben normális: üdv a koronavírus-járványban és 2021-ben – üzent cinikusan Dárdainak a sportigazgató.

Bobic közben hangsúlyozta a Kicker-interjúban, hogy csak Dárdai Pálon múlik, meddig marad a Hertha vezetőedzője. – Személyesen elmondtam már neki, és most nyilvánosan is megteszem: csak rajta múlik, meddig marad edző. Ezt mindig a munka minősége dönti el, amit elvégeznek, most sincs másként.

A Hertha hat forduló után hat ponttal a 12. helyen áll a Bundesligában, de több pontja is lehetne, ha az első két fordulóban nem kap ki a Kölntől és a Wolfsburgtól. Ezeket követte a Bayern elleni fiaskó, majd Dárdai kifakadása.

– Az első három meccs azért volt bosszantó, mert nem kellett volna mindet elveszíteni – fogalmazott Bobic. – Aztán nyertünk kétszer két újonc ellen (a Bochum és a Greuther Fürth ellen – a szerk.), ezeken muszáj volt győzni. Lipcsében azonban bebizonyosodott, hogy nem vagyunk olyan stabilak, mint reméltük. Dolgozni kell ezen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.