Elsöprő zsákolás, egy jelenetben az egész párharc

Luka Doncic két egymást követő meccsen eljutott negyven pontig, csapata, a Dallas Mavericks mégis 3-0-s hátrányba került az NBA nyugati főcsoportjának döntőjében a Golden State Warriors ellen.

K. D.
2022. 05. 23. 10:50
Andrew Wiggins,Luka Doncic
Golden State Warriors v Dallas Mavericks - Game Three
DALLAS, TEXAS - MAY 22: Andrew Wiggins #22 of the Golden State Warriors dunks the ball against Luka Doncic #77 of the Dallas Mavericks during the fourth quarter in Game Three of the 2022 NBA Playoffs Western Conference Finals at American Airlines Center on May 22, 2022 in Dallas, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ron Jenkins/Getty Images/AFP (Photo by Ron Jenkins / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP/Ron Jenkins
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közhely úgy tartja: a sportban az a szép, hogy minden megtörténhet. Nos, az NBA egyik statisztikája erre igyekszik rácáfolni.

Az észak-amerikai profi kosárlabda-liga rájátszásában 146 alkalommal fordult elő korábban, hogy egy csapat 3-0-s előnybe került, és mind a 146 alkalommal tovább is jutott a párharcból.

Magyar idő szerint hétfő hajnal óta az első szám 147-re változott: a Golden State Warriors a két hazai siker után Dallasban is legyőzte a Maverickst, hiába dobott a második meccsen elért 42 pont után ezúttal 40-et Luka Doncic.

Sőt, a Dallas szlovén sztárja részese volt annak a jelenetnek, ami kiválóan jellemzi a párharcot: Andrew Wiggins zsákolása elsöprő erejű volt Doncic felett, s a párharc végkimenetele is a söprés, a 4-0 felé tart.

Wiggins akciójára elsőre támadószabálytalanságot fújtak, de videós visszanézés után megadták a kosarat. A 2014-es játékosbörze első választottjának egyébként is kiváló meccs volt, 27 pontot és 11 lepattanót szerzett.

NBA, rájátszás

Dallas Mavericks–Golden State Warriors 100-109

A főcsoportdöntők állása

Kelet

Miami Heat (1.)–Boston Celtics (2.) 2-1

Nyugat

Golden State Warriors (3.)–Dallas Mavericks (4.) 3-0

Borítókép: Andrew Wiggins zsákolása (Fotó: Getty Images via AFP/Ron Jenkins)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.