Immár Hollandia is a Fradi radarja alá esik

Egy csatár, a mali Adama Traoré után egy hátvéd szerződtetését jelentette be csütörtökön a Ferencváros. A 23 éves Mats Knoester a Feyenoordban nevelkedett. Brit sajtóértesülések szerint ugyanakkor a skót Celtic Ryan Mmaee-ra vetett szemet.

Magyar Nemzet
2022. 05. 26. 19:41
Forrás: FTC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazán jó ajánlólevél, hogy Mats Knoester a Feyenoordban nevelkedett. Az már kevésbé, hogy eddigi klubja, a Heracles – ahol a magyar válogatottban már bemutatkozott Szőke Adrián futballozik – a 2021–22-es idény végén kiesett a holland első osztályból, az Eredivisiéből. Személy szerint a sokszoros korosztályos válogatott, jelenleg 23 éves hátvéd jó idényt futott, alapembere, több meccsen a csapatkapitánya volt a Heraclesnek.

Egyértelműen a Fradi kiterjedt játékosmegfigyelői hálózatára utal, hogy Mats Knoesterra is felfigyeltek a klubnál. Ricardo Moniz edzői korszaka idején ugyan voltak holland játékosai a zöld-fehéreknek, azóta viszont nem. 

Mats Knoester az FTC második nyári szerzeménye a mali Adama Traoré után.

Ryan Mmaee-t vinné a Celtic

A Bajnokok Ligája selejtezőjére készülő magyar bajnokkal kapcsolatos másik csütörtöki hír is érdekes. A Daily Record nevű skót lap arról számolt be, hogy Celtic a magyar zöld-fehér klub marokkói csatárával, Ryan Mmaee-val kíván erősíteni. A skót lap szerint a Celtic már hónapok óta figyeli a Ferencváros támadóját, akit közvetlen közelről is láthattak, hiszen az Európa-liga csoportkörében kétszer is pályára lépett a glasgow-i csapat ellen. Az idei bajnoki cím után a Celtic újra a Bajnokok Ligájában indulhat. A skót lap arról ír, hogy a bajnokcsapatnak égetően szüksége lenne egy csatárra.

 – Jelen pillanatban azonban ezzel kapcsolatosan konkrétumról nem tudok beszámolni. Ryan amúgy is sérülését követően lábadozik, és biztos, hogy a nyáron nálunk fog maradni – mondta a csatárról Hajnal Tamás, az FTC sportmenedzsere az M1 aktuális csatornának.

Ryan Mmaee remek formában futballozott a 2021–2022-es kiírásban, már ameddig tehette. 37 tétmérkőzésen összesen 19 gólt szerzett és 11 gólpasszt osztott ki, az NB I-re szűkítve 21 találkozón 13 gól a mérlege, amivel az FTC házi gólkirálya. A marokkói csatár a tavasszal bokasérüléssel kínlódott, az utolsó meccseket ki is hagyta, mert megműtötték annak reményében, hogy a BL-selejtezőre már felépül.

A Ferencváros tavaly nyáron 750 ezer euróért vette meg Ryan Mmaee-t a ciprusi AEL Limasszoltól. A csatár piaci értéke azóta látványosan emelkedett, a Transfermarkt jelenleg 1,8 millió euróra teszi.

Hozzátéve, hogy a szerződése majd csak 2024 nyarán jár le, a Celticnek valószínűleg ennél is többet kell fizetnie érte, ha valóban meg akarja szerezni.

Borítókép: Orosz Pál vezérigazgató büszkén pózol Mats Knoesterrel (Fotó: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.