Nagyon bosszús lehet a Real Madrid, szörnyű az ilyen vereség + videó

Hanga Ádám lehetett volna az első magyar kosárlabdázó, aki a férfi Euroligában diadalmaskodik, ám csapata, a Real Madrid 58-57-re elveszítette a belgrádi finálét a címvédő török Anadolu Efes Istanbul ellen.

Magyar Nemzet
2022. 05. 22. 10:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába vezetett a találkozó jelentős részében a Real Madrid, még a záró negyed előtt is 42-40-ra, a végjáték a törököknek sikerült jobban, és az Anadolu Efes Istanbul egy ponttal felülkerekedett a legrangosabb európai klubsorozat döntőjében. A 33 éves a Real Madrid kezdőötösének a tagja volt, 23 és fél percet játszott, egy duplát és egy triplát dobott a gyűrűbe, azaz öt ponttal zárt. Sajnos a négy hárompontos kísérletéből csak egy sikerült neki. Kétpontossal kétszer próbálkozott, s a meccs elején ő szerezte a Real Madrid első két pontját. Hanga begyűjtött három lepattanót, kiosztott egy gólpasszt, egy labdát szerzett és volt egy blokkja is; a védekezése remek volt.

A találkozót követően az Euroliga hivatalos oldalán Hanga Ádám is nyilatkozott a mérkőzésről.

– Rengeteg érzés kavarog bennem, elsőként a szomorúság. Mindent megtettünk, ami ma bennünk volt. A dobási százalékunk borzalmas volt, rengeteg szabad helyzetünk volt. Most vissza kell utaznunk Spanyolországba, mert a munkát még nem fejeztük be, és a még hátralévő mérkőzéseken harcolnunk kell a bajnoki címért. Ha a csapat megérti ezt a helyzetet, akkor bárkit meg tudunk verni.

A magyar játékos elmondta, hogy nem tudja, melyik a rosszabb: egy ponttal vagy hússzal kikapni…

Az Anadolu Efes az elmúlt négy évben háromszor is az Euroliga döntőjébe jutott, kettőt meg is nyert – csak a CSZKA Moszkva tudta legyőzni a 2018/19-es idényben.

Hanga Ádám vasárnap a Facebook-oldalán is megosztotta a gondolatait:

„Nehéz most a megfelelő szavakat megtalálni, mikor ennyi érzelem kavarog az emberben. Természetesen szomorú vagyok, hogy nem sikerült elhozni Európa legrangosabb kosárlabda kupáját. Borzasztó nehéz, hogy ilyen közel jutottunk hozzá, szó szerint karnyújtásnyira, és nem lett a miénk. A csalódottságot is kár lenne tagadni, hiszen egy éve is átéltem ugyanezt, és nem lett könnyebb. Sőt. Ugyanakkor nagyon hálás is vagyok. Hálás, hogy itt lehettem egy újabb nehéz és szokatlan év után. Hogy bizonyíthattam, és csapatként közösen is bizonyíthattuk, hogy itt a helyünk! Emellett pedig büszke vagyok. A csapatra, aki nem adta fel, és pár hét alatt újra magára talált egy nehéz időszak után. Majd elsőként jutottunk be a Final Fourba, ahol egy győztes elődöntő után meghatároztuk a döntő menetét is, szinte egészen a végjátékig. Amit ígértünk, azt betartottuk: szívvel lélekkel küzdöttünk az utolsó lélekzetvételig. És magamra is, hogy mindennek aktív részese tudtam lenni. Gratulálunk az Efes csapatának a címvédéshez. Jövőre ugyanitt találkozunk, és csak annyit ígérhetünk, hogy ennél csak nehezebb lesz ellenünk.” 

A találkozó utolsó másodpercei:

Férfi Euroliga, négyes döntő (Belgrád):

döntő:
Efes Istanbul (török)–Real Madrid (spanyol) 58-57 (14-15, 15-19, 11-8, 18-15)

a 3. helyért:
Barcelona (spanyol)–Olimpiakosz (görög) 84-74 (20-18, 25-20, 17-18, 22-18)

Borítókép: Hanga Ádám öt pontot szerzett a döntőben (Forrás: Facebook/Hanga Ádám)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.