Udvardy Pannának nagyon rossz éjszakája lesz Wimbledonban

Udvardy Pannának meccslabdái voltak a wimbledoni második fordulóban a 24. kiemelt Elise Mertens ellen, de a belga kiegyenlített, a döntő szettet sötétedés miatt már nem fejezték be. Gálfi Dalma kiesett, ahogy a britek két Grand Slam-bajnoka, Emma Raducanu és Andy Murray is.

K. D.
2022. 06. 29. 23:25
2022 Miami Open - Day 3
MIAMI GARDENS, FLORIDA - MARCH 23: Panna Udvardy of Hungary returns a shot to Sloane Stephens of the United States during the 2022 Miami Open presented by Itaú at Hard Rock Stadium on March 23, 2022 in Miami Gardens, Florida. Mark Brown/Getty Images/AFP (Photo by Mark Brown / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: AFP/Mark Brown
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Udvardy Panna nagyon közel állt ahhoz, hogy elképesztő sorozat végére tegyen pontot. A belga Elise Mertens ugyan nem tartozik a legnagyobb sztárok közé, de a női mezőnyben rendkívül ritka kiegyensúlyozottság jellemző rá. A legutóbbi tizenhét Grand Slam-tornáján kivétel nélkül bejutott a harmadik fordulóba.

Udvardy ezzel szemben életében először játszhatott GS-tornán a második fordulóban, miután hétfőn legyőzte a tavalyi Roland Garros-elődöntős Tamara Zidanseket.

A magyar játékos az első játszmában egyetlen bréket vitt végig az esélyesebb ellenfél ellen, 6:3-mal előnybe került. A második játszmában több volt az elvesztett adogatójáték, de Udvardy 6:5-nél a meccsért szerválhatott.

Sőt, a magyar lánynak két mérkőzéslabdája is volt, de Mertens mindkettőt hárította, majd a tie breaket megnyerve kiegyenlített.

Ekkor már nem voltak ideálisak a látási viszonyok, a döntő játszmának már neki sem kezdtek a sötétedés miatt. Remélhetőleg Udvardy éjszaka nem riad fel arra, hogy akár már ott lehetne a harmadik fordulóban, ami magyar női játékosnak a 2016-os US Open és ottani szereplése óta nem jött össze Grand Slam-tornán.

Gálfi Dalma is ezért lépett pályára, és még később kezdett, mint honfitársa, de az ő meccse még befejeződött. Erről lemondott volna, hiszen mind a két játszmát elvesztette a szlovén Kaja Juvan ellen, így kiesett.

Rossz napjuk volt a briteknek: a centerpályán kikapott mindkét aktív Grand Slam-bajnokuk. A tavalyi US Open-győztes Emma Raducanut Caroline Garcia győzte le, míg a kétszeres wimbledoni bajnok Andy Murray az amerikai óriástól, John Isnertől kapott ki.

Különös körülmények között esett ki az első forduló szenzációját okozó Alejandro Davidovich Fokina. A spanyol játékos Hubert Hurkacz után Jirí Vesely ellen is döntő szett szuper tie breaket játszott, ezúttal azonban veszített, méghozzá úgy, hogy a meccslabdát be sem kellett ütnie cseh ellenfelének.

Davidovich Fokina ugyanis büntetőpontot kapott, amiért átütött egy labdát a komplexum másik pályájára, ezzel vetett véget a találkozónak Carlos Ramos. A portugál székbíró híres arról, hogy szigorúan, mérlegelés nélkül betartja a szabályokat, a 2018-as US Open-döntőben az ő ítéletei miatt rendezett óriási botrányt Serena Williams.

Wimbledon, 2. forduló, érdekesebb eredmények

Nők

Juvan (szlovén)–Gálfi (magyar) 7:5, 6:2
Udvardy (magyar)–Mertens (belga, 24.) 6:3, 6:7-nél félbeszakadt
Garcia (francia)–Raducanu (brit, 10.) 6:3, 6:3

Férfiak

Alcaraz (spanyol, 5.)–Griekspoor (holland) 6:4, 7:6, 6:3
Isner (amerikai, 20.)–Murray (brit) 6:4, 7:6, 6:7, 6:4
Vesely (cseh)–Davidovich Fokina (spanyol) 6:3, 5:7, 6:7, 6:3, 7:6

Borítókép: Udvardy Panna (Fotó: AFP/Mark Brown)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.