A Chelsea újabb védőjét veszíti el – feltehetően a Barcelona miatt

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea vezetőedzője, Thomas Tuchel megerősítette, hogy újabb védő hagyja el a klubot.

Magyar Nemzet
2022. 08. 07. 12:26
ALONSO, Marcos
London, 2022. május 14. Marcos Alonso, a Chelsea játékosa büntetõrúgásból gólt szerez az angol labdarúgó FA-Kupa döntõjében játszott Chelsea Liverpool mérkõzésen a londoni Wembley stadionban 2022. május 14-én. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

(Real Madrid) és Andreas Christensen (Barcelona) után újabb védő int búcsút a londoni Kékeknek. A Barcelonát Christensen megszerzése után a Chelsea két játékosával is összeboronálta a nemzetközi sajtó, Cesar Azpilicueta azonban marad az angoloknál, a napokban új szerződést írt alá a klubbal. A másik jelölt, Marcos Alonso viszont valóban távozik, ezt maga Thomas Tuchel vezetőedző ismerte el a szombati Everton–Chelsea (0-1) mérkőzés után.

A 31 éves spanyol védő 2016 óta erősítette a londoniakat, és bár a hírek szerint a Chelsea a 2023 nyaráig érvényes szerződése meghosszabbításával marasztalta volna, Alonso szeretne visszatérni a hazájába, ahol korábban a Real Madrid játékosa volt.

– Azt kérte tőlünk, hogy távozhasson, és sikerült megegyeznünk. Emiatt nem lett volna sok értelme őt beküldeni a pályára ma – magyarázta Tuchel.

Alonso 2024 nyaráig szóló szerződést írhat alá a Barcelonával, amely egyelőre azon dolgozik, hogy az eddig megszerzett játékosait (Raphinha, Jules Koundé, Frank Kessié és Christensen) regisztrálhassa a játékoskeretébe, a La Liga vezetősége ugyanis eddig elutasította a katalán klub erre irányuló kérelmeit. A gránátvörös-kékek a jövő hét végéig szeretnének megoldást találni a problémára, pénteken kezdődik ugyanis az új idény a spanyol élvonalban.

A Chelsea-nél pedig közben bemutatkoztak a távozó védők helyére igazolt játékosok. A Napolitól érkezett Kalidou Koulibaly 75 percet játszott az Everton ellen, a meccsen megsérült szenegálit a Brightontól megvásárolt Marc Cucurella váltotta.

 

Borítókép: Marcos Alonso (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.