„A Barca jelképez mindent, ami rossz a modern futballban”

Az egykori holland válogatott kapus, Ronald Waterreus a Barcelona futballcsapatát kritizálta a Frenkie de Jonggal való bánásmód miatt.

Magyar Nemzet
2022. 08. 07. 8:24
Levante UD v FC Barcelona - La Liga Santander Frenkie de Jong
Frenkie de Jong of FC Barcelona waves his hand prior to the La Liga Santander match between Levante UD and FC Barcelona at Ciutat de Valencia stadium, April 10, 2022, Valencia, Spain. (Photo by David Aliaga/NurPhoto) (Photo by David Aliaga / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona volt az egyik legaktívabb a topcsapatok között a nyári átigazolási időszakban. Hatalmas adósságai ellenére több nagyágyút is leigazolt, köztük Robert Lewandowskit a Bayern Münchentől. Tevékenysége miatt egyre hosszabb a katalán klubot kritizálók sora, hogy az akadémiája helyett inkább külföldön szemlélődik, ha új játékosokra van szüksége. Most az egykori holland válogatott kapus, Ronald Waterreus is beszállt közéjük.

– A Més Que Un Club (Több mint egy klub) szlogen már nem helytálló, a Barcelona egy kereskedelmi szörnyeteggé vált. Az én szememben a klub jellemez mindent, ami a modern futballt elcsúfítja – magyarázta az Algemeen Dagbladnak a PSV Eindhoven egykori játékosa.

Waterreust az is zavarja, ahogy a Barca honfitársával, Frenkie de Jonggal bánik. A gránátvörös-kékek mindenáron szabadulni szeretnének a támadó középpályástól, aki viszont maradni akar a katalán fővárosban.

– A mód, ahogy zsarolják, egy kitűnő példája ennek. Remélem, hogy kiegyensúlyozott marad és nem távozik. Persze csak amennyiben nem zaklatják őt a továbbiakban is, ami miatt aztán elveszíthetné az esélyt, hogy ott legyen a világbajnokságon. Összességében talán mégis jobban járna, ha inkább a Manchester Unitedet választaná – utalt De Jong fő kérőjére a holland.

 

Borítókép: Frenkie de Jong a Barcelona szerelésében (Fotó: David Aliaga/NurPhoto/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.