„Itt az ideje, hogy De Jong beperelje a Barcelonát”

Gary Neville, az angol labdarúgó-válogatott és a Manchester United egykori védője ismét kikelt a Barcelona ellen, mivel meglátása szerint a klub elfogadhatatlan módon bánik Frenkie de Jonggal.

Magyar Nemzet
2022. 07. 26. 14:35
21 Frenkie De Jong of FC Barcelona regreting himself during the La Liga match between FC Barcelona and RD Mallorca at Camp Nou Stadium on May 1, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto) (Photo by Xavier Bonilla / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona labilis pénzügyi helyzete ellenére sorra vásárolja meg a játékosokat (Raphinha 58 millió euróért érkezett a Leedstől, Robert Lewandowskiért pedig 45 millió eurót csengettek ki a Chelsea-nek, emellett Franck Kessié és Andreas Christensen ingyen csatlakozott a csapathoz), ami miatt több kritika is érte a katalán klubot. Julian Nagelsmann, a Bayern München, illetve Thomas Tuchel, a Chelsea vezetőedzője is értetlenkedett a gránátvörös-kékek költekezése láttán. Az egykori védő, a ma már a Sky Sports televízió szakértőjeként dolgozó Gary Neville is csatlakozott ezen véleményekhez, múlt pénteken a közösségi médiában csípős bejegyzést tett közzé:

– Ez egy kétségbeesett klub, amely 1,3 milliárd eurós adósságot halmozott fel, most pedig a jövőbeli bevételi forrásait adja el, hogy játékosokat vásárolhasson, és abban reménykedik, megtérül majd a befektetése. Olyan, mintha a szerencsére bíznák egy óriási klub jövőjét. Vajon miért álmodozik a szuperligáról a Barcelona? Pontosan emiatt – írta felháborodottan a Manchester United egykori labdarúgója.

De nem csak az átigazolásai miatt orrolnak a profi futball világának szereplői a Barcára, Dani Alves szerint a klub nem törődik egykori legendás játékosaival. Neville pedig ezek után felhívta a figyelmet, jelenlegi spílereivel is elfogadhatatlan módon bánik a Barcelona. A hírek szerint ugyanis a katalánok anélkül szerettek volna továbbadni Frenkie de Jongon, hogy ezt a középpályás tudtára adták volna, ám hiába egyezett meg állítólag egymással az átigazolásról Barca és a Manchester United, a holland nem akar távozni. A klub ezért felkínálta neki a lehetőséget a maradásra, de csak abban az esetben, ha belemegy, hogy a fizetését négymillió euróval lecsökkentik. De Jong eladása nem szakmai, hanem gazdasági döntés lenne, Neville emiatt ismét kibukott a közösségi oldalain:

– De Jongnak érdemes lenne megfontolnia, hogy jogi lépéseket tegyen a Barcelona ellen, és a többi játékosnak is mellé kellene állnia. A klub elképesztő összegeket költ új futballistákra, miközben a már szerződéssel rendelkező játékosait nem fizeti ki. Ez erkölcstelen és sértő is egyben. A FIFPRO-nak (a profi labdarúgók nemzetközi szakszervezete – a szerk.) közbe kellene lépnie és megálljt parancsolni a zaklatásoknak – írta Twitteren.

A napokban a Barcelona elnöke is megszólalt a holland középpályás ügyében: – Ő a mi játékosunk, nagyon kedveljük őt. Érkezett néhány ajánlat Frenkiért, de mi egyelőre egyet sem fogadtunk el. Szeretnénk egyeztetni vele, és kideríteni, hogy mit akar. Tisztáznunk kell a jelenlegi helyzetet – húzta alá Joan Laporta.

Xavi, a katalán csapat vezetőedzője konkrét neveket nem mondott, de elmondása szerint a létszámfelettivé váló futballistáknak nincs maradásuk: – Megoldást kell találnunk. Én már tisztáztam velük a helyzetet, és azon vagyunk, hogy segítsünk nekik. Tudnak róla, hogy a távozásuk elkerülhetetlen, így most csapat és más megoldás után nézhetnek.

Kizárt Messi érkezése?

Xavi Laporta Laporta elnök azon nyilatkozatára is reagált, miszerint reméli, hogy a klublegenda egy napon újra magára húzza a katalánok mezét. A fiatal szakember nem túl optimista az ügyben: – Más klubbal áll szerződésben, tehát jelenleg lehetetlen, hogy visszatérjen. De az elnök még reménykedik.

Borítókép: Frenkie de Jong a Barcelona mezében (Fotó: Xavier Bonilla/NurPhoto/AFP)


 



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.