A limonádé a nyár egyik legegyszerűbb és legfrissítőbb itala, ám ahhoz, hogy tökéletes legyen, nem árt néhány lépésre odafigyelni. Ráadásul a Midmegettének van egy extra tippje is, amelynek segítségével a vesénket is védhetjük.

Az otthon készített limonádénak nincs párja, hiszen kedvünk szerint ízesíthetjük: olyan szirupokat, gyümölcsöket, zöldségeket és fűszereket tehetünk bele, amiket a legjobban szeretünk. Egy zöldfűszert azonban ne hagyjunk ki belőle, máris eláruljuk, miért.
Erre figyeljünk, ha limonádét készítünk
- Használjunk friss citromot
A bolti citromlé kényelmes megoldásnak tűnhet, de közel sem ad olyan ízt, mint a frissen facsart citromlé. A friss citrom intenzívebb, természetesebb, savanykásabb aromát biztosít.
Ahogyan azt mi is megírtuk, akár az édesebb limonádét kedveljük, akár a fanyar ízvilágú italt részesítjük előnyben, mindig adjunk hozzá egy kevés citromhéjat. A citromhéjtól intenzívebb lesz a limonádé íze, ráadásul az illóolajok is bekerülnek az italba, ami még különlegesebb aromát ad az italnak.
- Egyensúly a savanyú és az édes között
A tökéletes limonádé nem túl savanyú, de nem is túl édes. Általános arány: kb. 2-3 citrom leve, 1 liter vízhez és 2-3 evőkanál cukor vagy méz – de mindig kóstoljuk meg, és igazítsuk az ízlésünkhöz. Használhatunk eritritet vagy nádcukrot is.
A teljes cikket a Mindmegette oldalán olvashatják el.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels.com)