Botrányt okozhat Londonban, ha a Chelsea megveszi a Barca csatárát

Az angol élvonalban szereplő Chelsea új tulajdonosi köre nem szűkmarkú, ha a csapat megerősítéséről van szó. A londoni futballklub szerdán mutatta be harmadik nyári igazolását, és a hírek szerint akár még további három játékos is érkezhet, köztük a Barcelona nagyágyúja is.

Magyar Nemzet
2022. 08. 04. 15:26
FORT LAUDERDALE, FLORIDA - JULY 19: Pierre-Emerick Aubameyang #17 of FC Barcelona reacts after missing a goal attempt against Inter Miami CF during the first half of a preseason friendly at DRV PNK Stadium on July 19, 2022 in Fort Lauderdale, Florida. Michael Reaves/Getty Images/AFP (Photo by Michael Reaves / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Chelsea hátsó alakzatának megerősítése elengedhetetlen volt. Na nem azért, mert a londoniak kapuját arcpirítóan sokszor vették volna be az ellenfelek (33 gólt kaptak a 38 forduló alatt), hanem mert egy-egy spanyol gigász a Kékek védelmének két oszlopos tagját is elcsábította Angliából: a Real Madridnál, Andreas Christensen pedig a Barcelonánál kötött ki a nyáron. Megvolt rá az esély, hogy hamarosan César Azpilicuetát is feljegyezhetjük a búcsúzók névsorába, de a spanyol játékos végül a maradás mellett döntött, és 2024 nyaráig szóló, új szerződést írt alá.

A távozók helyére a védelembe a Chelsea eddig egy játékost szerződtetett, a Napoli sokak által körbeudvarolt futballistáját, Kalidou Koulibalyt (38 millió euró volt a vételár). A londoniak a terveik szerint nem állnak meg ennyinél, de a tulajdonosi körnek a többi kívánságlistán lévő játékosért még mélyebbre kell a zsebébe nyúlnia. A Brighton ugyanis nagyjából 59 millió eurót vár Marc Cucurelláért (angol sajtóértesülések szerint hamarosan nyélbe üthetik az üzletet), Wesley Fofanáért pedig 71 millió eurós ajánlatot tett a kétszeres BL-győztes, azonban a Leicester egyelőre nem állt kötélnek, mondván, a francia középső védő nem eladó. A Chelsea várhatóan nem adja fel a harcot.

 

A Kékek csütörtökön jelentették be az angol tinédzser Carney Chukwuemeka érkezését (18 millió eurót utaltak át érte az Aston Villának), de már július közepén bemutatták az eddigi legdrágább fogásukat, Raheem Sterlinget. Az addig a Manchester Cityt erősítő szélső 56 millió euró fejében váltott klubot.

A védelem mellett a Chelsea támadószekciója is teljesen kicserélődhet. A már említett Sterling mellett Pierre-Emerick Aubameyanggal is szemez a londoni csapat, a 33 éves gaboni csatárral már meg is kezdte a tárgyalásokat, a Barcelonának viszont még nem tettek ajánlatot. Mindenesetre pikáns váltás lenne, tekintve, hogy Aubameyang korábban a városi rivális Arsenal csapatkapitánya volt. Még akkor is, ha az Ágyúsoknál töltött időszaka csúnya véget ért, az Arsenal szurkolók aligha repesnének az örömtől, ha egykori kedvencüket egy közvetlen ellenfél mezében látnák.

A Chelsea-nek a csatársora megerősítésére azért van szüksége, mert a hírek szerint Timo Werner egykori csapatánál, az RB Leipzignél, esetleg a Juventusnál vagy a Newcastle-nél kereshet menedéket, miután londoni időszaka a vártnál gyengébbre sikerült, és Thomas Tuchel vezetőedzővel sem felhőtlen a viszonya. A klub másik sztárcsatárával, Romelu Lukakuval is befürdött. Egy éve 113 millió eurójába került az angoloknak, hogy visszavásárolják az Intertől a belgát, aki ezen a nyáron egy kölcsönszerződés keretein belül nyolcmillióért tért vissza az olaszokhoz.

 

Borítókép: Pierre-Emerick Aubameyang klubváltása alighanem rosszul érintené az Arsenal-szurkolókat (Fotó: Michael Reaves/Getty Images North America/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.