Betelt a pohár, a tetoválás után az újabb késés nem fért bele

Évek óta nem találja a megoldást a londoni sztárcsapat, az Arsenal. Az együttesben belső problémák is akadnak, két éven belül Pierre-Emerick Aubameyang a második csapatkapitány, akit leváltott az Arsenal.

Magyar Nemzet
2021. 12. 14. 14:33
Pierre-Emerick Aubameyang
Arsenal FC v Olympiacos FC - UEFA Europa League Round of 32: Second Leg
Youssef El-Arabi (Olympiakos) and Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) battle for the ball during the 2019/20 UEFA Europa League 1/32 playoff finale game between Arsenal FC (England) and Olympiakos FC (Greece) at Emirates Stadium, in London, United Kingdom, on February 27, 2020. (Photo by Federico Guerra Moran/NurPhoto) (Photo by Federico Guerra Moran / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Federico Guerra Moran / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pierre-Emerick Aubameyang már a hétvégi, Southampton elleni mérkőzés előtt kikerült a keretből, fegyelmi okok miatt. Azóta kiderült, hogy a gaboni támadó késve érkezett vissza utazásából.

A kihágásnak további következménye is lett: kedden az Arsenal szűkszavú közleményben tudatta, hogy Aubameyangtól elvették a csapatkapitányi karszalagot, és a szerdai, West Ham United elleni városi rangadón sem számít rá Mikel Arteta vezetőedző.

Aubameyangnak több hasonló vétsége is akadt már az elmúlt években, egyszer pedig azzal húzta ki a gyufát, hogy a Covid-protokollt megsértette, hogy új tetoválást készíttessen magának. Mindezt figyelembe véve az Arsenal talán korábban is megléphette volna, hogy új csapatkapitányt keres. A karszalagtól azonban a gaboni játékos elődjét, Granit Xhakát is fegyelmi okok miatt fosztották meg, mindössze két évvel ezelőtt, talán ezért kapott Aubameyang több esélyt.

Ráadásul míg korábban góljai ellensúlyozták fegyelmezetlenségeit, az utóbbi időben Aubameyang egyáltalán nincs jó formában, s még az is elképzelhető, hogy egyáltalán nem kap már lehetőséget a bizonyításra Arsenal-mezben. Januárban az Afrikai Nemzetek Kupája miatt mindenképpen néhány hétig nélküle kell boldogulnia az Arsenalnak.

Borítókép: Ez a látvány már a múlté: Aubameyang az Arsenal csapatkapitányaként (Fotó: NurPhoto via AFP/Federico Guerra Moran)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.