A City két kegyvesztett játékosa is a Chelsea-nél köthet ki

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a két klub mindenben megegyezett, így Raheem Sterling az angol bajnok Manchester City labdarúgócsapatától a Chelsea-hez igazol. Hamarosan követheti csapattársát Nathan Aké is.

Magyar Nemzet
2022. 07. 10. 10:59
Manchester City's Spanish coach Josep Guardiola (L) and Manchester City's English forward Raheem Sterling react during the UEFA Champions League final football match between Manchester City and Chelsea FC at the Dragao stadium in Porto on May 29, 2021. (Photo by Jose Coelho / POOL / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

idényről idényre egyre kevesebb játéklehetőséghez jutott a Manchester Citynél, és leigazolásával aligha fog javulni az angol szélső helyzete, aki emiatt új kihívás után néz. A 27 éves futballistáról az a hír járta, hogy a Chelsea-nél köthet ki, és egybehangzó sajtóértesülések szerint a londoniak hamarosan be is jelenthetik Sterling érkezését.

A megvásárlásán is dolgozó Kékek 45 millió fontot utalnak át a Citynek, amely bónuszokkal további tízmillióval emelkedhet. A manchesterieknél 339 tétmérkőzésen 131 gólt szerző Sterling 2027-ig kötelezte el magát a Chelsea-hez, ahol a klub egyik legjobban fizetett játékosa lesz.

Sterling példáját hamarosan egy másik kegyvesztett labdarúgó is követheti, ugyanis a Chelsea és a Manchester City Nathan Aké átigazolásáról is tárgyal. Thomas Tuchel védő fronton Andreas Christensent és Antonio Rüdigert is elvesztette (előbbi a Barcelonához, utóbbi a Real Madridhoz távozott) ezen a nyáron, és a Juventus középhátvédjét, Matthijs de Ligtet nem sikerült megszereznie a londoni csapatnak. Ekkor fordult a figyelmük egykori játékosuk, a holland Aké felé, aki két éve igazolt a Bournemouthtól a Cityhez. Ez idő alatt két angol bajnoki címet is szerzett a manchesteriekkel, játékpercekhez viszont csak elvétve jut: az elmúlt szezonban mindössze tizennégy Premier Leauge-mérkőzésen lépett pályára.

 

Borítókép: Raheem Sterling (jobbra) egyre kevesebb játéklehetőséget kapott Pep Guardiolától (Fotó: AFP/Jose Coelho/Pool)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.