Lékai Máté külföldi ajánlatokat utasított vissza a Fradi kedvéért

A nyár egyik meglepetése a válogatott kézilabdázó Lékai Máté klubváltása, aki Veszprémből a Ferencvároshoz igazolt, hogy több játéklehetőséget kapjon, ami nemcsak neki, hanem a magyar válogatottnak is érdeke. Az irányító a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt a váltásról.

Magyar Nemzet
2022. 08. 04. 9:29
Lékai Máté megint a hátára vette a csapatot Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét egyik legérdekesebb magyar vonatkozású sporthíre volt, hogy a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának a válogatott irányítója elhagyja a klubot, és a Ferencvároshoz szerződik. Ez azóta meg is történt, és a Nemzeti Sportnak adott interjújából kiderült, ő nem is gondolkodott a klubváltáson.

 

 

– Az elmúlt év és az idény vége nem volt könnyű időszak az életemben, de klubváltáson igazából nem gondolkoztam a nyár közepéig – mondta a 147-szeres válogatott irányító. – Aztán amikor úgy láttam, hogy jövőre sem fogok több időt a pályán tölteni Veszprémben, sőt, valószínűleg még annyit sem, mint az elmúlt egy évben, döntenem kellett, mert szerettem volna játszani és formában maradni, ami a magyar válogatott és a saját karrierem miatt is elsődleges szempont volt.

Lékai Máté azt is elmondta, azt hitte, Veszprémből vonul majd vissza. Egészséges, jó formában van, és egyáltalán nem levezetni érkezett a Fradiba, amelyhez a szerződés nagyon gyorsan lezajlott.

 

Fotó: Fradi.hu

– A Fradi hamar meg tudott egyezni velem és Telekom Veszprémmel is. Egyrészt ebben szerepet játszott az idő rövidsége, illetve az, hogy igazából nem volt nehéz döntenem. Nagyon sok külföldi ajánlatot kaptam Lengyelországból, Franciaországból, Spanyolországból, Portugáliából és Horvátországból, illetve itthonról is, de egyértelmű választás volt a Fradi, ezen nem is kellett gondolkoznom. Egyrészt mert a családom, a fiam és a feleségem nélkül nem akartam külföldre menni, másrészt a klubon végig éreztem, hogy szeretne megszerezni és velem dolgozni. És nemcsak a klubvezetőség, hanem az edző, Pásztor István is éreztette velem a beszélgetésünkkor, hogy szüksége van rám. Ráadásul több játékossal játszottam már együtt, ismerem őket.

Szó esett a beszélgetésben arról is, hogy a Ferencváros szerepel a nemzetközi porondon, és a játékos mikor költözik a családjával együtt Veszprémből Budapestre, és Lékai Máté elmondta, milyen egészségi állapotban van. Végül elárulta a három legfontosabb emlékét a veszprémi időszakból:

– Az első, amikor még a Celje játékosaként bemutattak a Veszprém Arénában Gasper Marguccsal együtt, az nagyon beégett az emlékezetembe. A másik a Kielce elleni drámai Bajnokok Ligája-döntő, azt sajnos nem lehet elfelejteni, és a végére maradt a magyar bajnoki címek ünneplése Veszprémben, ami nekem négyszer is megadatott. Szerencsére azokat sem lehet elfelejteni!

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Borítókép: Lékai Máté a válogatottnak is kulcsembere volt (Fotó: Mirkó István)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.