Valami nem klappol: két vereséggel rajtolt a Diósgyőr az NB II-ben

A labdarúgó NB II egyik nagy esélyese, a bevallottan a feljutásra vágyó Diósgyőr nem kezdte jól a a szezont. A Szeged után a Soroksár ellen is vereséget szenvedett, két forduló után nulla ponttal szerénykedik a tabella alsó régiójában.

Magyar Nemzet
2022. 08. 09. 7:45
Farkas Dániel nem tudott brillírozni a soroksári védők ellen Forrás: dvtk.eu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A meghatározó, válogatott játékosai közül csak Eppel Márton volt a diósgyőri kezdőcsapat tagja hétfőn a labdarúgó NB II második fordulójának a záró mérkőzésén, amelyen a DVTK a Soroksár együttesét fogadta. A nyáron szerződtetett Koman Vladimirt a cserék közé jelölte Dragan Vukmir, a hazaiak vezetőedzője, Könyves Norbert pedig a keretbe sem került be. Utóbb kiderült, sérülés miatt nem játszott.

A meccset a hazaiak kezdték jobban, de hiába alakítottak ki mezőnyfölényt, rúghattak egy szekérderéknyi szögletet, a fölényük gólokban nem mutatkozott meg. A Soroksár a 36. és a 39. perc között szerzett két góljával megnyugtató előnyre tett szert: előbb a kispesti akadémián nevelkedett Lőrinczy Attila szerzett nagy gólt, majd ifjabb Lisztes Krisztián okos passza után Hajdú Roland értékesítette a helyzetét.

A szünetet követően rohant az eredmény után a DVTK, a csereként beállt Szőke Adrián révén egy góllal közelebb került az ellenfeléhez, de egyenlíteni már nem tudott. Sőt, a hajrában sorra puskázta el a meccslabdáit a vendégcsapat, amely ennek ellenére boldog lehet, hiszen két forduló után hibátlanul áll a tabellán, ugyanakkor a DVTK még nem szerzett pontot az idei kiírásban. a Soroksár és a Gyirmót viszont még hibátlan a bajnokságban. 

Dragan Vukmir, a hazaiak edzője a meccs után kijelentette: nem állítja, hogy a csapata nem akart nyerni, de egyszerűen kimaradtak a lehetőségek.  A csapat nagyon jól kezdte a mérkőzést, az első húsz percet végignyomtuk, amire az ellenfél egy szép góllal válaszolt. Próbáltunk tovább támadni, és egyenlíteni, ehelyett az ellenfél szerzett újabb gólt. Nem szabad ilyen könnyű gólokat kapni. Nem állítom, hogy a csapat nem akart nyerni, játszottunk, de az utolsó passzok hiányoztak, és még bátrabban kellett volna lövésre vállalkozni, és jobb arányban kellett volna kihasználni a helyzeteket. Végig domináltunk a mérkőzésen, persze nehéz 90 percen keresztül töretlenül, így néha az ellenfél rövid időre kiszabadult a nyomás alól, az utolsó 20 percben három kontrából is megbüntethettek volna.

Borítókép: Farkas Dániel sem tudott a soroksári ellenfele fölé nőni (Fotó: Dvtk.eu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.