A magyar NB II-be szerződött a holland élvonalból hazatérő játékos

Magyarországra szerződött a holland élvonalba tartozó Heracles Almelo eddigi játékosa, Szőke Adrián, aki tavaly tagja volt a magyar labdarúgó-válogatott keretének. A csatár némi meglepetésre a másodosztályban szereplő Diósgyőr ajánlatát fogadta el.

Magyar Nemzet
2022. 06. 22. 11:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négyszer ült a magyar válogatott kispadján 2021-ben, de egyszer sem küldte pályára. A szövetségi kapitány azóta nem hívta meg a keretébe Szőke Adriánt, és egy ideig biztosan nem fogja, ha hű marad az elveihez, márpedig az olasz szakember még Dzsudzák Balázzsal sem tett kivételt. Szőke Adrián a holland élvonalban híta fel magára Marco Rossi figyelmét, a Heracles Almelo csapatánál három idényt töltött el az Eredivisieben, ám mert nem tudott meghatározó szerepet kivívni magának, úgy döntött, itt az ideje a váltásnak. Némi meglepetésre az NB II-ben ragadt Diósgyőr ajánlatát fogadta el, amivel lemondott a válogatottság esélyéről is, hiszen a kapitány a másodosztályból nem merít a kerete összeállításakor.

 

 

– Azért döntöttem a DVTK mellett, mert ezen a klubon éreztem leginkább azt, hogy engem akarnak – indokolta a döntését Szőke Adrián a klub honlapjának. – Hollandiában sokat tanultam és rengeteg tapasztalatot szereztem, játéklehetőséget viszont szakadozottan kaptam. Ezért nem tudtam igazán belelendülni, és száz százalékig megmutatni, mire vagyok képes. Számomra most az legfontosabb, hogy számítanak rám, és mindent megteszek azért, hogy folyamatos játéklehetőséget harcoljak ki magamnak, és hasznára legyek a csapatnak. Támadóként nem is lehet más a célom, mint gólpasszokat adni a társaknak, esetleg góllal járulni hozzá a csapat sikeréhez.

 

Fotó: Dvtk.eu

Szőke Adrián a Vajdaságban született, és ott sajátította el a labdarúgás technikai, fizikai és mentális alapjait. 15 évesen a Tarpa első csapatában 14 meccsen kilenc gólt szerzett egy szezon alatt, nem csoda, hogy tavasszal már a felcsúti korosztályos csapatokban szerepelt. Egy évnyi magyarországi játékot követően Németországba igazolt, ahol előbb a BW Königsdorf, majd az 1. FC Köln U19-es csapatában folytatta. A kölnieknél lépett fel a második csapatba, ezt követően Hollandiába távozott. A Heracles Almelo csapatánál három idényt töltött el az Eredivisieben, ugyanakkor nem tudott meghatározó szerepet kivívni magának, ezért amikor nyáron lejárt a szerződése, elfogadta a DVTK hívását.

Németországi évei alatt kétszer pályára lépett a szerb U18-as válogatottban, 2019-ben viszont elfogadta Gera Zoltán meghívását a magyar U21-es válogatottba (az első meccsen rögtön gólt lőtt Észak-Írország ellen). Egy évvel később Marco Rossi az A-válogatott keretébe is behívta, négyszer leült a kispadra, de nem lépett pályára.

Borítókép: Szőke Adrián Diósgyőrben folytatja a pályafutását (Fotó: Dvtk.eu)

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.