Vukmir keresi a profi hozzáállást Diósgyőrben, de nem találja

Hétfőn a Diósgyőr nem tudta legyőzni az Ajkát a labdarúgó NB II utolsó előtti, 37. fordulójában, s ezzel eldőlt, hogy a bajnok Vasas mellett a Kecskemét jut fel az élvonalba, a DVTK csak harmadik lehet. Nem csak Dragan Vukmir vezetőedző elégedetlen, a miskolciak csapatkapitánya szégyelli magát az elmaradt feljutás miatt.

Magyar Nemzet
2022. 05. 17. 10:04
Vukmir csak a három ponttal lehetett elégedett Forrás: dvtk.eu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tudott egyből visszajutni az NB I-be a Diósgyőr, amely tavaly esett ki a másodosztályba. Már eleve csak halvány reménye volt a DVTK-nak, de azzal, hogy az Ajka ellen 0-0-s döntetlent játszott, a matematikai esélyét is elvesztette a második helyezett Kecskemét megelőzésére.

Huszonnégy forduló után még a Diósgyőr állt az NB II élén, ötpontos előnnyel vezette a bajnokságot, és úgy tűnt, sínen van a csapat. Ennek fényében most még nagyobb a csalódottság.

– Gratulálok a Kecskemétnek és a Vasasnak is, megérdemelt a feljutásuk – kezdte sportszerűen Hegedűs János, a DVTK csapatkapitánya az M4 Sportnak nyilatkozva. – Ez az idény nem volt méltó ahhoz a címerhez, amit a szívünk felett viselünk. Valamiért nem jöttek az eredmények, de nem szeretnék kifogásokat keresni, ez teljes mértékben a mi hibánk. 

Csapatkapitányként nem szabadott volna engednem, hogy így elússzon a feljutás. Rendkívül csalódott vagyok, nagyon-nagyon szégyellem magam.

A tavaszi hullámvölgyre reagálva a DVTK áprilisban menesztette Kondás Elemér vezetőedzőt, akinek a helyére nem kis erkölcsi és munkajogi vitát szítva az egyik legnagyobb rivális, a Szeged edzőjét, Dragan Vukmirt nevezte ki az idény hajrájára.

A Fradi korábbi védője Miskolcon eddig korántsem olyan sikeres edzőként, mint amilyen Szegeden volt: a hat meccséből mindössze kettőt tudott megnyerni, kettőn döntetlent ért el és két vereséget szenvedett el. 

Az ötvenszázalékos teljesítmény nem lehetett elég a feljutáshoz.

– Nem játszottunk jól, még szerencse, hogy döntetlen lett a mérkőzés – fogalmazott az Ajka elleni iksz után Vukmir. – A játékkal és a hozzáállással sem vagyok megelégedve. A meccs előtt mondtam, hogy ha profi valaki, nem kell foglalkozni azzal, hogyan állunk, csakis az számít, hogy nyerni akarjunk. Nem láttam a profi hozzáállást.

Borítókép: Dragan Vukmir (Fotó: Dvtk.eu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.