Federer nálunk nem rúghat labdába

Két sorozat zárul le ma este a Puskás Arénában: Szalai Ádám utoljára szerepel a magyar válogatottban, Marco Rossi csapata befejezi a szereplését a Nemzetek Ligájában. A magyar válogatottat két pont hátránnyal követő olaszok ellen a döntetlen is csoportelsőséget ér a Puskás Arénában.

Magyar Nemzet
2022. 09. 26. 6:12
null
Lipcse , Németország 20220923 Nemzetek Ligája mérkőzés Németország Magyarország Foto Nemzeti Sport - Török Attila A képen: Kerkez Milos , Szoboszlai Dominik, Szalai Ádám csapat öröm Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevés olyan ország létezik, ahol szeptember 23-án akadt fontosabb sporthír búcsúmérkőzésénél. Magyarország a kevesek közé tartozik: a svájci legenda fellépése egy napra esett a labdarúgó-válogatott Németország elleni Nemzetek Ligája-találkozójával. A két sportesemény között valójában órák teltek el, de miután Slavko Vincic szlovén játékvezető lefújta a lipcsei Red Bull Arénában játszott mérkőzést, az 1-0-s győzelme okán a válogatott a legtöbb hazai platformon a címlapon szerepelt.

csapata a hazai 1-1 után idegenben nyert 1-0-ra Németország ellen. Mivel Olaszország a magyar–némettel egy időben 1-0-ra legyőzte Angliát, biztossá vált, hogy Rossi csapata bent marad a Nemzetek Ligája A divíziójában.

A hatalmas bravúrjának köszönhetően az utolsó csoportmeccs előtt két ponttal megelőzve az olasz válogatottat az első helyen áll a csoportjában, és kiemelt helyen várja október 9-én a 2024-es németországi Európa-bajnokság selejtezőcsoportjának a sorsolását.

Az elitcsoportban való bennmaradás csoda. Minden más ráadás, ma este a magyar válogatott mögött a második helyen álló olaszok ellen a csoportelsőség a cél a halálcsoportban. Már egy döntetlennel boldog lenne a Puskás Aréna közönsége. is ezt hangsúlyozta a tegnapi sajtótájékoztatón. – Nagyon várom már a meccset. Győzni szeretnénk, aztán ha abból döntetlen lesz, nem leszek szomorú – hangsúlyozta a válogatott karrierje első gólpasszát Lipcsében kiosztó középpályás.

Roberto Mancini olasz kapitány és Jorginho, a honosított középpályás egyáltalán nincs meglepve a magyarok fejlődésétől. A Chelsea játékosa a Puskás Aréna atmoszféráját dicsérte. – Ebben a stadionban pedig különösen megnehezíti az ellenfelek dolgát – mondta a 2021-ben a Chelsea-vel BL-t, az olasz válogatottal Eb-t is nyert középpályás.

Marco Rossi a júniusi 2-1-re elveszített odavágó után újra – az első számú csatárukat, az Aranycipős Ciro Immobilét sérülés miatt nélkülöző – honfitársai ellen vezeti a magyar válogatottat. – Remélem, megmutatjuk, hogy nem a németek és az angolok elleni siker, hanem a cesenai 2-1-es vereség volt a kakukktojás. Amit másfél hete, a kerethirdetéskor kijelentettem, most is tartom: a döntetlennel elégedett lennék. Rossi hozzátette, több szempontból is különleges lesz számára a mai mérkőzés.

– Bejuthatnunk a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe, ami nem is tudom, hány évtized után óriási siker lenne az országnak. A másik, hogy egy fontos játékosom, utoljára lép pályára a válogatottban. A harmadik pedig, hogy a már most meglévő országos lelkesedés olyan szinten hághat a tetőfokára, amit az ember már önmagában is szívesen megélne.

Ha pontosan fordítjuk a kapitány szavait, akkor Roger Federer búcsúmérkőzése ma is eltörpülne a magyar válogatott szereplése mögött.

Többek között a kétszázezer jegyigénylés is ezt igazolja.

Nemzetek Ligája, A osztály, 3. csoport, 6. forduló:
A párosítás:
Magyarország–Olaszország 20.45
Anglia–Németország 20.45.

A csoport állása
1. Magyarország 10 pont
2. Olaszország 8
3. Németország 6
4. Anglia 2

Borítókép: a válogatott utolsó meccsét játssza idén a Nemzetek Ligájában (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.