Roger Federer utolsó meccsén olyat tett, amit addig soha

Roger Federer az általa létrehozott Laver-kupán búcsúzott az aktív játéktól nagy riválisa, Rafael Nadal párostársaként.

2022. 09. 24. 1:27
Jack Sock Frances Tiafoe Rafael Nadal Roger Federer
Fotó: Twitter/Laver Cup
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljesült Roger Federer kívánsága, nagy riválisa és jó barátja, a huszonkétszeres Grand Slam-bajnok oldalán fejezte be pályafutását. A két klasszis az idei Laver-kupa első versenynapjának zárásaként Frances Tiafoe és Jack Sock kettősével csapott össze.

A svájci klasszis térde állapota miatt egyest már nem vállalt, de párosban még képes volt jó színvonalú tenisszel búcsúzni. Sőt, olyat is ütött, amit korábban soha: a hálót és a hálótartó vas közötti egylabdányi helyen ütötte át a labdát.

Bár Federerék ezt a különös pontot elveszítették, az első játszmát megnyerték.

Ne feledjük, Federer és Nadal egyaránt olimpiai bajnok párosban, a svájci 2008-ban Stanislas Wawrinkával, a spanyol 2016-ban Marc Lópezzel nyert.

A második játszmában brékhátrányba került a két legenda, de egyenlítettek. A svájci a második szett hajrájára jött bele igazán, de nem tudta megakadályozni, hogy az amerikaiak kiharcolják a döntő szettet a torna meccsein helyettesítő szuper tie breaket.

Ebben váratlanul sok fogadópont született, s bár először Federerék jutottak meccslabdáig, végül a svájci legenda vereséggel búcsúzott pályafutásától.

Mégis, teljesen helyénvaló módon, Roger Federernek tapsolt mindenki az arénában.

Az első játéknapon Federer búcsúmeccse előtt három egyest is rendeztek Londonban: az idén a Roland Garroson és a US Openen is döntőt játszott Casper Ruud nagy csatában legyőzte Jack Sockot, Sztefanosz Cicipasz simán verte Diego Schwartzmant, míg Alex de Minaur szerezte a többi kontinens csapatának első pontját Andy Murray legyőzésével.

Laver-kupa, pénteki eredmények

Ruud (norvég)–Sock (amerikai) 6:4, 5:7, 10-7
Cicipasz (görög)–Schwartzman (argentin) 6:2, 6:1
De Minaur (ausztrál)–Murray (brit) 5:7, 6:3, 10-7
Sock, Tiafoe (amerikai)–Federer, Nadal (svájci, spanyol) 4:6, 7:6, 11-9

Az állás: Európa–Világ 2-2

Borítókép: (jobbra) karrierje utolsó meccse előtt a többi főszereplővel (Fotó: Twitter/Laver Cup)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.