Roger Federernek egy meccse és egy kívánsága maradt

Roger Federer csak egyetlen páros meccsre ragad ütőt a búcsúversenyén, és bízik benne, hogy Rafael Nadal lesz a partnere.

2022. 09. 21. 17:39
Roger Federer Rafael Nadal
(FILES) In this file photo taken on July 12, 2019 Switzerland's Roger Federer (R) speaks with Spain's Rafael Nadal (L) after Federer won their men's singles semi-final match on day 11 of the 2019 Wimbledon Championships at The All England Lawn Tennis Club in Wimbledon, southwest London. - Roger Federer said on September 21, 2022 he wants to team up with long-time rival Rafael Nadal for the final match of his career at the Laver Cup in London. (Photo by Adrian DENNIS / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE Fotó: Adrian DENNIS / POOL / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Roger Federer a múlt héten jelentette be, hogy az idei Laver-kupa lesz pályafutása utolsó versenye. Azóta az is kiderült, hogy a térdműtétjei után lábadozó svájci klasszis mindössze egy páros meccset játszik a tornán, amelyen Európát képviseli a többi kontinens válogatottja ellen.

– Tisztában vagyok a korlátaimmal, úgyhogy meg kellett kérdeznem Björn Borgot, hogy akkor is számít-e rám, ha csak egy párost tudok vállalni. Izgulok, mert régen játszottam már, de bízom benne, hogy megfelelő színvonalon tudok szerepelni az utolsó meccsemen – ismerte el Federer.

A Laver-kupa két csapatát hat-hat játékos alkotja, és a szabályok szerint az első két nap valamelyikén mind a hatnak pályára kell lépnie egyesben, ezért volt szükség a külön egyeztetésre. A kiskapu azonban adott: ha Federer pénteken párosozik, majd visszalép, a helyére beugró tartalék – jelen esetben a tavalyi wimbledoni döntős Matteo Berrettini – pótolhatja őt szombattól kezdve.

Federernek még egy kívánsága van az utolsó meccsére: nagy riválisa, oldalán szeretne búcsúzni.

– Különleges helyzet lenne. Rengeteget küzdöttünk egymás ellen, de mindig tiszteltük egymást, és nagyszerű a kapcsolatunk, ami kiváló üzenet a tenisznek, sőt azon túl is – mondta Federer, s aligha lesz bárki, aki megtagadja tőle ezt a kívánságát, noha Andy Murray is nagyon szeretett volna párosozni vele.

Nadal a játékosok közül az utolsók között, csütörtök reggel érkezik meg Londonba, a két kapitánynak, Borgnak és John McEnroe-nak pedig csütörtök délután kell kijelölnie a pénteki összeállítást.

Federer azt is hangsúlyozta, hogy az ötödik Laver-kupának otthont adó London kiváló helyszín a búcsúra, hiszen csúcsot jelentő nyolc wimbledoni sikert aratott itt, a szintén rekordnak számító hat évzáró világbajnokságon elért sikere közül pedig az utolsó kettőt éppen abban az O2 Arénában ünnepelhette a svájci, ahol karrierje utolsó meccse vár rá.

Borítókép: rengeteget küzdött Rafael Nadal ellen, a búcsú során közös célért játszhatnak (Fotó: AFP/Adrian Dennis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.