Marco Rossi: Magyarországon sokan köszönettel tartoznak Szalainak

Már biztosan a csoportja első két helyének valamelyikén végez a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligájában, miután 1-0-s győzelmet aratott Németország ellen Lipcsében. Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón szokásához híven két lábbal a földön maradt, és a gólszerző Szalai Ádámot méltatta.

Szalay Attila (Lipcse)
2022. 09. 24. 0:00
ROSSI, Marco
Lipcse, 2022. szeptember 23. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, az A divízió 3. csoportjában játszott Németország-Magyarország mérkõzésen a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án. MTI/EPA/Hannibal Hanschke Fotó: Hannibal Hanschke
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

klasszis góljáról elárulta, hogy a szögletvariáció természetesen begyakorolt figura volt, de a kivitelezés nagyszerűen sikerült: – Még csak a 17. perc volt, azt gondoltam, ez még túl korai, de persze nagyon örültem a gólnak és magának a gólszerzőnek is. 

Ádám az a játékos, akit jobban becsülnek külföldön, mint Magyarországon. Sok magyarnak köszönetet kellene mondania neki.

A magyar válogatott minden képzeletet felülmúló eredménysort tudhat a magáénak, hiszen Angliát oda-vissza legyőzte, Németország ellen pedig két meccsen négy pontot szerzett a Nemzetek Ligájában tétmérkőzéseken. Azt kérdeztük a szövetségi kapitánytól, hogy bár mindig hangsúlyozza, az elvárások tekintetében reálisnak kell maradni, ilyen eredmények után mi a realitás, hol a helyünk.

– Még nagyon sok aspektusban kell javulnunk, meccsről meccsre jobbak szeretnénk lenni – válaszolt lapunk kérdésére Rossi. – Jó úton járunk, és ahogy láthatják, a személyiség számomra nagyon fontos, mert azt szeretném viszontlátni a játékosoktól, amit én mutatok nekik. Ádám visszavonul a válogatottságtól, az idő múlik, nekünk pedig meg kell találnunk az olyan fiatalokat, mint a 18 éves

Az AZ Alkmaar említett újonca valóban nagyszerű teljesítménnyel mutatkozott be a magyar válogatottban, ráadásul egy ilyen erős ellenféllel szemben. Rossi is elégedett volt Kerkezzel: 

– Milos azért kezdett, mert nagyon jó fizikai állapotban van. Nagyon gyors, agresszív, jó bal lábbal rendelkezik és mintha nem érezné ezt a nyomást. Erős mérkőzést játszott.

Magyarország a hétfői záró forduló előtt Olaszország előtt két pontos előnnyel vezeti a csoportját az NL elit osztályában, amelyben már biztosan bennmaradt. Budapesten egy olaszok elleni döntetlennel már a csoportgyőzelem is meglenne, s vele együtt a Final Fourba jutás.

– Az első olaszok elleni meccsünk a legrosszabb fellépésünk volt júniusban, és ezt nem csak a vereség miatt mondom. A németek és az angolok elleni mindkét meccsen is sokkal jobban teljesítettünk. Hogy pont az olaszok ellen nem jött ki a lépés, annak remélem, nem én vagyok az oka. A hétfői ellenfél ugyanolyan kaliber, mint a németek, tudjuk jól, hogy kivel találkozunk. 

Ha mindenki belead mindent, és lesz egy kis szerencsénk, ami az életben is szükséges, akkor jó eredményt érhetünk el hazai pályán – tekintett előre a kapitány.

A németek mestere, Hans-Dieter Flick érthetően csalódott volt, s részben magára vállalta a vereséget, amely a 14. mérkőzésén az első volt a válogatott élén: – Az első félidő a legrosszabb volt, amióta én irányítom a csapatot. Kevés önbizalommal, bátortalanul és sok hibával játszottunk. Ki akartunk próbálni valamit, Jonas Hofmannt jobbhátvédként használtuk, mert meg akartam nézni őt ebben a pozícióban. Ami eddig működött, az most befuccsolt. Talán ez a magyarázat arra, hogy miért voltunk az első félidőben gyengék. A második félidő jobb volt, de igazából kevés helyzetet alakítottunk ki, ami zavar. Jó, hogy most, még a vb előtt kaptuk ezt a pofont.

Nemzetek Ligája, A osztály, 3. csoport, 5. forduló:
Németország–Magyarország 0-1
Olaszország–Anglia 1-0

A csoport állása
1. Magyarország 10 pont
2. Olaszország 8
3. Németország 6
4. Anglia 2

A záró fordulót hétfőn rendezik, a párosítás:
Magyarország–Olaszország 20.45
Anglia–Németország 20.45.

Borítókép: Marco Rossi a lipcsei mérkőzésen (Fotó: MTI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.