A Debrecen négygólos előny után megúszta a nagy égést a Honvéd ellen

Őrült meccset játszott egymással a DVSC és a Bp. Honvéd Debrecenben a labdarúgó NB I 9. fordulójának második szombati mérkőzésén. Az első félidőben a kispestiek nem voltak a pályán, a nagy kedvvel játszó házigazda a 32. percben már 3-0-ra vezetett, majd a szünet után négyre növelte az előnyét. Ekkor visszavett a tempóból, védelmi hibákkal visszahzta a meccsbe a kispestieket, akik fel is zárkóztak 4-3-ra, ám egyenlíteniük nem sikerült, ráadásul a hosszabbításban kiállítás miatt a létszámot tekintve is hátrányba kerültek.

2022. 10. 01. 18:57
null
Labdarúgó NB I - DVSC-Honvéd Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző három bajnokiján nem kapott gólt a Bp. Honvéd, ilyen sorozat legutóbb két és fél éve, 2020 februárjában, még Giuseppe Sannino irányítása alatt fordult elő a kispestiekkel. Most már összesen 306 játékperce volt érintetlen a válogatott kerettag Szappanos Péter hálója, amikor a két csapat kivonult a pályára. A Debrecennél új vezetőedző mutatkozott be, A bajnoki szünetben az átmenetileg megbízott Dombi Tibor után Szrdjan Blagojevicset nevezték ki a Loki vezetőedzőjének, aki a hatodik külföldi szakember a klub életében, de az első szerb nemzetiségű. A 49 éves tréner szeptember közepén távozott a kazah Asztana FK-tól, előző csapatával az Európa-konferencialiga selejtezőjében is szerepelt, és a második fordulóban két vereséggel alulmaradt a lengyel Raków Czestochowával szemben.

 

 

A 306 perces érintetlenség 321-nél ért véget, ugyanis a nagyon agilisen futballozó Debrecen már a 15. percben vezetést szerzett: Dzsudzsák parádés labdával ugratta ki Baráthot, aki az ötös mellett, az alapvonalon még éppen elérte a szöktetést és egyből centerezett is, az érkező Babunszki pedig öt méterről jobbal úgy perdített a kapuba, hogy a labda a bal oldali kapufáról vágódott a gólvonal mögé – 1-0.

A kispestiek statisztaszerepre kárhoztattak ezt követően is, és a 26. percben egy jobb oldalt futó akció végén Szécsi adott középre jobbról, a tökéletesen a védők mögé kanyarodó labdát Baráth pofozta 3 méterről a kapu közepébe – 2-0. És még nem volt vége, hat perccel később Varga József szerzett labdát, Bódihoz passzolt a bal oldalon, aki tolt rajta egyet közép felé, majd 25 méterről parádésan tekerte a kapu bal oldalába, a nagyot repülő Szappanosnak esélyesem volt a védésre, gyönyörű gól volt – 3-0.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter

A Debrecen igazi örömfutballt mutatott be, a Bp. Honvéd szánalmas teljesítményt nyújtott, és a szurkolói igen nyersen hangot is adtak a nemtetszésüknek. Babunszki és Dzsudzsák növelhette is volna az előnyt, de előbbi próbálkozását Szappanos bravúrral védte, utóbbi pedig az oldalhálóba bombázta a labdát. A szünet sem fékezte le a Lokit, a 48. percben ugyanis Dzsudzsák felívelt szabadrúgása után Deslandes fejelte az ötös bal sarkáról középre a labdát, ahol az érkező Lagator 4 méterről a léc alá bólintott – 4-0.

 

 

Erre azonban volt válasza a Bp. Honvédnak, a szünetben beállt Domingues az 52. percben Doka jobbról érkező beadásánál megelőzte az elalvó Bévárdit, és az ötösről a hálóba fejelt – 4-1. Szemlátomást visszavett a tempóból a házigazda, de a 66. percben növelhette volna az előnyét, amikor Deslandes hat méterről bombázott a léc fölé, majd Dzsudzsák 20 méteres tekerése kerülte el kevéssel a jobb felső sarkot. Ennek ellenére egy újabb védelmi hibának köszönhetően a kispestiek faragtak a hátrányukból: Zsótér lövését a 70. percben Gróf oldalra ütötte ki, Domingues lecsapott rá, de Bévárdi buktatta. A tizenegyest Samperio higgadtan helyezte a kapu közepébe – 4-2.  Két perccel később az éppen beállt Plakuscsenko adott a tizenhatos vonalánál kilépő Jónssonhoz, ő pedig 15 méterről a bal felső sarokba lőtt – 4-3.

Szrdjan Blagojevics több cserével próbálta ráncba szedni a hazai csapatot, de a hajrá így is a vendégeké volt. Próbálkozott a Honvéd, Grófnak szüksége volt bravúrra i a hárításra, ám a vége mégis csúnya lett a fővárosi csapat számára: a 91. percben az oldalvonal mellett, a kispesti térfélen Sós és Gomis kapaszkodott egymásba, az utóbbi szándékosan megütötte az egyébként szabálytalankodó debreceni játékost, amiért azonnal piros lapot kapott. A DVSC megúszta a pontvesztést a négygólos előny után, de nem sokon múlott…


NB I, 9. forduló

Péntek

Mezőkövesd–Paks 1-2 (1-0), Mezőkövesd, 1200 néző, jv.: Antal. Gólszerző: Drazsics (1.), illetve Varga B. (57.), Bőle (64.)

Szombat

Újpest–Kisvárda 4-0 (3-0), Szusza Ferenc Stadion, 1984 néző, jv.: Pintér. Gólszerző: Vranjanin (31., öngól), Goure (36., 45+1.), Simon K. (68.). Kiállítva: Kovacic (59.), Ötvös (93.).

Debrecen–Bp. Honvéd 4-3 (3-0), Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4512 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Babunszki (15.), Baráth (26.), Bódi (32.), Lagator (48.), illetve Domingues (52.), Samperio (11-esből 70.), Jónsson (72.). Kiállítva: Gomis (91.)

Vasas–Zalaegerszeg 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap

Kecskemét–Ferencváros 16.30 (M4 Sport)

Puskás Akadémia–Mol Fehérvár 18.45 (M4 Sport)

Borítókép: David Babunszki nagyszerűen futballozott a Bp. Honvéd ellen (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.