Egy róka is kíváncsi volt a Kisvárda újpesti bukására + videó

Bombameglepetés született a labdarúgó NB I kilencedik fordulójában. Az Újpest sorozatban a második bajnoki mérkőzését nyerte meg, a Kisvárda a harmadik egymást követő meccsén nem szerzett gólt. A lila-fehérek 4-0-ra nyertek.

Magyar Nemzet
2022. 10. 01. 16:58
null
2022-10-01 UTE-Kisvárda NBI labdarúgás Szusza Ferenc Stadion Fotó: Nemzeti Sport/Micheller Szilvia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kettős emberhátrányban fejezte be a meccsét a Kisvárda. Ez önmagában is meglepő, de sokkal nagyobb meglepetés volt maga a végeredmény: az eddig önmagát kereső Újpest 4-0-ra legyőzte az előző szezon ezüstérmesét, a forduló előtt a második helyen álló Kisvárda csapatát. A mérkőzésre egy róka is kíváncsi volt, őt ki kellet vezetni a Szusza-stadionból.

Az Újpest első gólja öngól volt. Ritkán látható jelenet, amikor egy védő lábán felpattanó labda nagy ívben hull befelé a kapuba. Íme:

 

A folytatásban a hazaiak elefántcsontparti légiósa, Fernand Goure szerzett két gólt, majd a második félidőben a lilák csapatkapitánya, Simon Krisztián is betalált, kialakítva a 4-0-s végeredményt. A Kisvárda két kiállítása kilenc emberrel fejezte be a meccset. Az előző szezon ezüstérmese három forduló óta képtelen nyerni és gólt szerezni, az Újpest a Fradi elleni hazai 0-6 óta zsinórban két meccset nyert meg.

Fotó: Nemzeti Sport/Micheller Szilvia

A Kisvárda csapatkapitánya, Lucas értékelt a meccs után az M4 Sportnak. 

Nehéz ilyenkor bármit is mondani. Keményen edzettünk az elmúlt héten. Úgy voltunk vele, hogy ma mindenképpen nyernünk kell, de sajnos a pályán már nem látszott rajtunk ez az akarat. Sokkal koncentráltabban kell játszanunk a jövőben. A második félidőben próbáltunk tisztességesebben játszani. Ugyanaz a csapat vagyunk, mint a bajnokság elején, most egy kis gödörbe kerültünk, remélem, hamarosan a szurkolóink segítségével ki tudunk mászni ebből. 

A hazaiak fiatal játékosa, Katona Mátyás is elmondta a véleményét a találkozóról. 

A végeredményt tekintve sima mérkőzésnek tűnt, de nem így volt, a Kisvárda jó csapat. Talán jobb most a kohézió a kezdő tizenegyben

 – utalt Katona a Fradi elleni 0-6 óta tapasztalható újpesti fejlődésről.

Győzelmével az Újpest a nyolcadik helyre lépett előre a tabellán, a Kisvárda egy hellyel hátrébb szorult, jelenleg a harmadik.

Labdarúgó NB I, 9. forduló: Újpest–Kisvárda 4-0 (3-0), Szusza Ferenc Stadion, 1984 néző, v.: Pintér. Gólszerzők: Vranjanin (31., öngól), Goure (36., 45+1.), Simon K. (68.). Kiállítva: Kovacic (59.), Ötvös (93.).

Borítókép: A látszat csal, nem nőtt a Kisvárda az Újpest fölé (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.